Miss Universe Slovenije

Finalni izbor bo 24.6. 2016 ob 20. uri v hotelu Habakuk.

Odštevamo dneve, ko bo aktualna Miss Universe Slovenije, Ana Haložan, predala svojo krono naslednici. Finale Miss Universe Slovenije bo 24.6. 2016 ob 20h v prestižnem hotelu Habakuk v Mariboru. Ana je kljub težkemu padcu opozorila nase in na Slovenijo na svetovnem izboru v Las Vegasu, nato so sledili še intervjuji na Fox TV v New Yorku in intervju za CNN- N1. Povabljena je bila v več različnih držav, kjer je med drugim spoznala znane osebnosti, kot so Ivana Trump, Gimmi Baldinini, Harrison Ford in številni drugi. Obiskala je Trum Tower, kjer je preživela popldne z Donaldovim sinom Trumpom, v svojem mandatu pa je spoznala več županov in predsednikov. Miss Universe je ambasadorka svoje države in z njeno krono prihajajo tudi številne obveznosti, mnoga potovanja, nova spoznavanja in priložnosti za delo v svetu mode in šovbiznisa. Slovenija bo kmalu dobila novo ambasadorko, ki bo zastopala barve Slovenije pred kar eno milijardo gledalcev na svetovnem izboru. Letošnjo finalno prireditev bo že četrto leto vodila izkušena radijska in televizijska voditeljica Kaly Kolonič, nastopili pa bodo Jacques Houdek, Klemen Bunderla, Alex Volasko in Rebeka Dremelj.

»Vsak dan večje stvari, večje izkušnje, vse to in še več mi je dalo tekmovanje za Miss Universe. Nekako iz mojega vidika bi vsekakor vsem rada povedala, da je pomembno, da živite za svoje cilje, da ni važno od kod prihajate,  ampak je važno, da imate radi svoje delo in si upate imeti visoke cilje. Seveda se stvari ne zgodijo čez noč, a  s trdim garanjem vsekakor lahko prideš do želenih ciljev. Vesela sem, da se storila prvi korak in zbrala pogum, da se prijavim na tekmovanje za Miss Universe Slovenije, ki mi je popolnoma spremenilo življenje in mi odprlo vrata v svet. Res se iskreno zahvaljujem vsem povabilom in tudi odlični organizaciji in vodstvu, ki skrbi zame, zakonca Kraljević in piarovka Kaly Kolonič. V tem trenutku se v mojem življenju vse odvija zelo hitro in v pravo smer«, nam je zaupala zaenkrat še aktualna Miss Universe Slovenije, Ana Haložan.

Finalistke letošnjega izbora je na dveh castingih izbrala strokovna komisija: Vladimir in Marija Kraljević, lastnika licence Miss Universe Hrvaške in Slovenije, Kaly Kolonič, voditeljica izbora in soorganizatorka ter lastnica Agencije Ekskluzivno, ki skrbi za odnose z javnostmi izbora Miss Universe Slovenije, aktualna Miss Universe Ana Haložan in fotograf Samo Mervar.

Imena vseh 12 finalistk najdete na www.ekskluzivno.si

FINALISTKE IZBORA SO ŽE NA DVODNEVNIH PRIPRAVAH

12 letošnjih finalistk se že mudi na dvodnevnih pripravah v Hotelu Habakuk, kjer jih čaka uradno snemanje, slikanje, vaja koreografije, pomerjanje dnevnih oblek Comma in kopalk Pletix, čevljev Humanic in večernih oblek Amarral, ki jih je kreirala nekdanja Miss Universe Slovenije Dalila Dragojević- Velić.

NAGRADE, KI JIH PREJME MISS UNIVERSE SLOVENIJE 2016:

Letošnja zmagovalka Miss Universe Slovenije bo kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 €, za 4-letni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM), prvi univerzi na Hrvaškem, ki je postala prva AACSB akreditirana poslovna šola. S tem se fakulteta uvršča v top 5% najbolj kvalitetnih poslovnih šol na celem svetu.

Poleg številnih potovanj v različne države, bo Miss Universe Slovenije deležna tudi tri tedenskih priprav v tujini na svetovnem izboru Miss Universe in možnosti sodelovanja z modno agencijo Vladis.

Vse nagrade, ki jih prejme Miss Universe Slovenije, spremljevalki in vse tekmovalke:

 1. Štipendija Zagrebške šole za ekonomijo in management (ZŠEM), v vredonsti do 20.000 €
 2. Brezplačen pregled in nega o zdravju oči na KLINIKI SVJETLOST v letu mandata
 3. Obutev HUMANIC
 4. Unikatna zlata ogrlica „Miss Universe“ ZLATARNE DODIĆ
 5. Modna hiša VESNA SPOSA v času mandata omogoča zmagovalki izposojo večernih koktejl oblek za posebne priložnosti
 6. Darilni bon znamke COMMA, v vrednosti 500,00 €
 7. Darilni bon znamke PLETIX v vrednosti 100,00 €
 8. PR in promocija za obdobje mandata PR Agencije Ekskluzivno
 9. Osebno svetovanje za profesionalno ličenje MAKEUP STUDIA BELLA

NAGRADE, KI JIH PREJME PRVA SPREMLJEVALKA:

 1. Darilni bon znamke COMMA, v vrednosti 150,00 €
 2. Darilni bon PLETIXA v vrednosti 50,00 €
 3. Darilo ZLATARNE DODIĆ

NAGRADE, KI JIH PREJME DRUGA SPREMLJEVALKA:

 1. Darilni bon znamke COMMA, v vrednosti 150,00 €
 2. Darilni bon PLETIXA v vrednosti 50,00 €
 3. Darilo ZLATARNE DODIĆ

NAGRADE ZA MISS FOTOGENIČNOSTI:

 1. Darilo ZLATARNE DODIĆ

NAGRADE ZA MISS SIMPATIČNOSTI:

 1. Darilo ZLATARNE DODIĆ

NAGRADE ZA VSE TEKMOVALKE:

 1. Obutev HUMANIC, ki so jo nosile na izboru
 2. COMMA, oblačila, ki so jih nosile na izboru
 3. Kopalke PLETIX, ki so jih nosile na izboru
 4. Darilni paket NEE MAKEUP MILANO

Tekmovalka, ki zmaga na svetovnem izboru za Miss Universe eno leto živi v New Yorku in poleg tega, da se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah, sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomoč tistim, ki trpijo zaradi AIDS-a, z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam obolelim za rakom dojk ali rakom materničnega vratu,  nekatere od njih so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih.

Prvi izbor Miss Universe Slovenije se je odvil leta  2001 in z njim je bila okronana prva Miss Universe Slovenije, Minka Alagič.  Za njo so prestižen naslov Miss Universe Slovenije nosile  Iris Mulej  (2002), Polona Baš (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007 ), ki je hkrati prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru Miss Universe , Anamaria Avbelj (2008), Mirela korač (2009), Marika Savšek, (2010) in Ema Jagodič (2011), Sara Savnik (2013), Urška Bračko (2014), Ana Haložan (2015).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.