TEDx Maribor

Počasi, a vztrajno se približuje TEDx Maribor, ki bo potekal 22. 6. 2016 v Slovenskem narodnem gledališču Maribor. Tema letošnjega dogodka TEDx Maribor je samoizpopolnjevanje in osebnostna rast ter doseganje osebnih ciljev.

 

In kaj je TEDx? TED je neprofitna organizacija, posvečena širjenju idej in združevanju ljudi iz treh različnih področij – tehnologije, zabave in oblikovanja. Vsako leto TED konference gostijo vodilne svetovne akterje in mislece, ki posredujejo svoje ideje v obliki kratkih govorov. V duhu te ideje je nastal TEDx – program lokalnih dogodkov, ki združuje ljudi, da bi posredovali svoje ideje v stilu TED konference.

 

Organizatorji razkrivajo prve tri govorce od skupno desetih, ki bodo na letošnjem TEDx Maribor motivirali in nagovorili občinstvo. Bodite prvi izmed tistih, ki izveste dodatne podrobnosti:


MARKO SORŠAK – SOKI, bobnar, ustanovitelj projekta Sokijevih 20 za 20:

Glasbeno pot pričel pri 12. letih, ko se ob ogledu filma Terminator II navdušil nad bobni. Ob ekonomiji in marketingu je naredil še glasbeno šolo in znanje nadgrajeval s pomočjo številnih učnih ur pri različnih uveljavljenih bobnarjih, poučevati pa je sčasoma začel tudi sam in do danes je poučeval že več kot 300 bobnarjev. Je učitelj na zasebni glasbeni šoli v Mariboru, znan pa predvsem kot redni član skupine Elvis Jackson.

BRIGITA TOMAS, direktorica Akademije Panta Rei: 

Rast, razvoj, spremembe, trendi in napredek so teme, ki so jo vedno zanimale. Ko pa je naletela na podatek, da večina sprememb ne uspe, sta jo radovednost in strast do učenja gnala naprej, v raziskovanje področja organizacijskih in osebnih sprememb. Na temo vodenja sprememb in inovativnosti v organizacijah je tudi magistrirala, kar ji je dalo dobro teoretično podlago. To pa je nadgradila tudi z bolj praktičnimi orodji in pridobila certifikat za delo po metodi PROSCI. Deluje kot svetovalka, vodja projektov sprememb in trenerka mehkih veščin.

 

BORIS KRABONJA, profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli v Mariboru, naj prostovoljec leta 2014: 

Pravi, da je po duši humanist, ki vidi smisel v zgodovini, kajti le tako lahko razumeš sedanjost. Rad ima svoj poklic, je zagrizen kolesar, vedno potuje z zemljevidom, nikoli z navigacijo. Že nekaj časa ga širša slovenska javnost pozna kot neustrašnega humanitarnega aktivista. Prvi njegov korak aktivizma se je začel preko Facebooka, kjer je začel zbirati hrano za dijake, ki živijo v socialni stiski, kasneje pa je ustanovil tudi dobrodelno društvo Žvižgač. 

 

Bogat spremljevalni program s podporo Mestne občine Maribor ter Univerze v Mariboru obljubljata nepozaben poletni dan, ki ga ne smete zamuditi.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.