Mladi PR-ovci za izboljšanje ugleda PR-a v Sloveniji

Študentski sekciji Slovenskega društva za odnose z javnostmi ni vseeno za ugled in percepcijo stroke odnosov z javnostmi

 

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) bo letošnjo pomlad in jesen izvedla projekt PRUF!, s katerim želijo izobraziti študente in mlade zaposlene o stroki odnosov z javnostmi. Njihov cilj je doseči prepoznavnost stroke in hkati izboljšati njeno percepcijo širom Slovenije. Poleg velikopoteznega projekta pa PR sekcija vodi nemalo radicionalnih aktivnosti kot so mesecna predavanja (PRedigre), interna izobraževanja (PRakse), strokovne ekskurzije (PRebliski) in podobno.

 

Več na www.ssprss.si!

 

Za izboljšanje prepoznavnosti in percepcije PR-a Povsem nov projekt, ki ga to leto snuje Študentska sekcija PRSS sestoji iz dveh delov. V prvem bodo mladi ponujali brezplačno svetovanje in storitve študentskim društvom, nevladnim organizacijam, mladinskim združenjem pa tudi zainteresiranim podjetjem. PR svetovalnica bo tako preko vpeljave PR orodij v vsakdan društev/organizacij pokazala na nepogrešljivost odnosov z javnostmi in njihovo uporabno vrednost, hkrati pa bo tovrstno delovanje prineslo dragocene izkušnje članom društva. Drugi del projekta PRUF! pa predstavlja snemanje kratkega dokumentarnega filma zvrsti mockumentary, ki bo s svojo lahkotno in z zabavno vsebino skušal doseči viralnost. Njegov namen je ozavestiti podjetne študente in mlade, za katere menimo, da bodo tekom svoje kariere naleteli na določene težave, pri katerih bi jim poznavanje dela PR-stroke omogočalo lažje iskanje optimalnih rešitev za svoja podjetja. Premiera mockumentary-ja bo predvidoma v začetku oktobra.

 

Izobraževalni dogodki aktivnega društva

Projekt PRUF! pa še zdaleč ni edina aktivnost društva, saj ŠS PRSS redno organizira osrednje dogodke kot so PRedigre (mesecna izobraževalna srecanja v obliki predavanj), PRakse (izobraževalna srecanja v obliki delavnic in obiskov podjetij), PRebliski (izobraževalna potovanja v tujino oz. strokovne ekskurzije) ter PR teater, študentska konferenca o odnosih z javnostmi, ki je eden največjih in najbolj reprezentativnih dogodkov društva. Prav tako so pomemben del njihovega delovanja neformalna srecanja – PRalnice in PReklopi (motivacijski vikendi) namenjeni teambuildingu in spoznavanju novih članov.

 

Preteklo leto so z entuziazmom in željo po novem spomladi organizirali ePRuveto idej – študentske dneve kreativnosti, izpeljali pa so tudi TEDxFDV, s katerim je FDV postala prva fakulteta v Sloveniji, ki je organizirala dogodek pod licenco TED. »Rek, da na mladih svet stoji, je še kako pomemben za prihodnost številnih strok v Sloveniji. Upam si trditi, da naša študentska sekcija, ki je v nekaj letih iz društva z 20 zrasla v društvo s kar 60 clani, z mnogimi izobraževalnimi dogodki mocno prispeva k stroki odnosov z javnostmi. Predvsem pa je kljucnega pomena, da krepimo sami sebe, se bogatimo z res izjemnimi izkušnjami in dokazujemo, da je tudi mlado srce polno prostovoljstva ter entuziazma,« delovanje in domet društva ocenjuje njegova predsednica Ana Pisar.

 

Študentska sekcija PRSS deluje že 15 let

ŠS PRSS je neprofitno društvo, ustanovljeno leta 1998, v sekciji pa aktivno delujejo študentje komunikacij in predvsem tisti, ki bi se radi naucili vec o praksi odnosov z javnostmi. Društvo študentom in ostalim, ki jih zanima področje PR-a, nudi pridobitev znanj, ki jih fakultete pogosto ne – omogoča jim tudi vpogled v delovanje projektov in hkrati nudi možnost, da ambiciozni mladi pri projektih tudi sodelujejo, soustvarjajo program društva ter z ucenjem preko dela spoznajo primere dobre prakse in nacine, kako teorijo aplicirati na praktično področje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.