Mladim tudi letos na voljo shema mobilnosti za izboljšanje zaposljivosti

Zavod za zaposlovanje bo tudi letos izvajal nacionalno shemo mobilnosti, v sklopu katere mladim med 18. in 35. letom starosti dajejo priložnost za udeležbo v šestmesečnem programu v tujini za izboljšanje zaposlitvenih možnosti. Prva skupina bo v Nemčijo odšla aprila, druga pa predvidoma konec avgusta, so zapisali na spletnih straneh zavoda.

Skupine bo sestavljalo od 10 do 12 mladih med 18. in 35. letom starosti, ki niso vključeni v izobraževanje, zaposlitev ali usposabljanje. Šestmesečni program obsega dvomesečno pripravo na mobilnost, dvomesečno delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji in dvomesečne dejavnosti po vrnitvi iz tujine.

Cilj je pridobiti nova znanja in veščine za izboljšanje zaposlitvenih možnosti. Vse stroške, povezane z mobilnostjo, zavod krije iz nacionalne sheme.

Prijavo, ki mora vsebovati življenjepis in motivacijsko pismo, morajo zainteresirani za sodelovanje v prvi skupini poslati do 16. januarja. V torek bodo pripravili tudi informativni dan, na katerem bodo zainteresirani lahko podrobneje spoznali izvajanje programa.

Prednost pri vključevanju v shemo imajo mladi, ki so neprekinjeno brezposelni več kot eno leto oziroma niso vključeni v formalno izobraževanje. Prijava v evidenco brezposelnih na izbor ne vpliva.

Nacionalna shema mobilnosti poteka v sklopu projekta Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – Eures, ki ga sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada, na podlagi Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v Sloveniji za obdobje 2014-2020.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.