Morrissey warmup dogodek!

Četrtek, 24.9.2015 // Orto bar, Ljubljana – pub quiz, bogate nagrade, poslušalnica The Smiths/Morrissey, prigrizki …

Še pred 10. oktobrom, ko v Halo Tivoli prihaja legendarni Morrissey, se bomo družili njemu na čast – v četrtek, 24. septembra, se bo v ljubljanskem Orto baru odvijal poseben večer, posvečen legendi britanskega indie rocka – Morrisseyu!

 

Organizator Morrisseyevega koncerta v Hali Tivoli pripravlja vsebinsko pester Morrissey warmup dogodek s tematskim ‘pub quizom’ z bogatimi nagradami in Morrissey/The Smiths poslušalnico.

 

Večer se bo ob 21.00 začeli s ti. pub quizom, v katerem se bo preverjalo znanje: preko zabavnih (in resnih!) vprašanj se boste sprehajali po glasbi (in življenju) enigmatičnega in kontroverznega Morrisseya in ene najpomembnješih britanskih indie rock zasedb The Smiths. Seveda ob ustrezni glasbeni spremljavi, za katero bo poskrbel DJ Martin 13, skozi kviz pa bo krmaril Žiga Gombač.

 

Pravila sodelovanja v pub quizu:

 

V pub quizu lahko sodelujejo skupine, ki jih sestavljajo od 2 do največ 4 osebe. Vsaka skupina naj pošlje prijavo na pub quiz do srede, 23.9.2015, do 17.00 na mail dallas@t-2.net%20 ali preko FB sporočila na Mars Piar (https://www.facebook.com/mars.koncerti.9?fref=nf). Prijava naj vsebuje število članov skupine in izbrano ime skupine. Zmagovalno skupino čakajo bogate nagrade – za vsakega člana skupine bo organizator pripravil naslednji Morrissey paket:

          Knjiga: Tony Fletcher: A light That Never Goes Out (The Enduring Saga of The Smiths)

          Album: Morrissey: Very Best ali Morrissey: Viva hate

          Vstopnica za koncert Morrissey (10.10.2015, Hala Tivoli, Ljubljana)

Vse ostale udeležence pub quiza pa čaka ‘tolažilna’ nagrada.

 

Morrissey warmup dogodek se s pub quizom začne ob 21.00, sledi Morrissey/The Smiths poslušalnica z DJ Martin 13, nekaj malega za pod zob bo pripravilo Slovensko vegansko društvo.

 

Vstopnine na Morrissey warmup dogodek ni!

Morrissey je najprej opozoril nase kot frontman kultnih The Smiths, ene najpomembnejših britanskih rock zasedb, ki je služila kot neke vrste most med punkom in kasnejšim brit popom. Z intelektualnimi in poetičnimi besedili, ki se v glavnem dotikajo tematike romantike in družbene odtujenosti in teatralno odrsko prezenco, je Morrissey kaj hitro našel zvesto publiko, ki mu goreče sledi še danes.

 

The Smiths so korenito kulturno zaznamovali Veliko Britanijo in, navkljub relativno kratki diskografiji, ohranili svoj vpliv vse do danes. Med častilce The Smiths in Morrisseyja se med drugim štejejo tudi: Oasis, Blur, Suede, Pulp, Bono, OutKast, Radiohead, Arcade Fire, Deftones, Muse, Placebo, Dinosaur Jr., The National… Po štirih polnokrvnih albumih so The Smiths leta 1987 razpadli, kar pa seveda ni ustavilo Morrisseyja, ki se je podal na izredno plodovito in uspešno solo kariero. Lani je tako izšel izšel že njegov deseti zaporedni album ‘World Peace Is None of Your Business’.

 

Njegovi koncerti pa so znani kot energični in čustveno nabiti dogodki, na katerih da Morrissey vse od sebe in se dotakne tako The Smiths kot tudi svoje bogate solo diskografije, v živo pa so njegove skladbe veliko bolj surove in rock naravnane kot v studijskih različicah. Njegovi koncerti, ob izdatni podpori fanatičnih oboževalcev, ki pojejo vsako besedo Morrisseyjevih skladb, tako postanejo neke vrste sveti obred, prežet s potom, ekstazo in emocijami.

 

Morrissey bo kmalu prvič nastopil tudi pri nas – v soboto, 10.10.2015 prihaja v Halo Tivoli (Ljubljana).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.