MTV SummerBlast v Poreču

Poreč je minuli konec tedna gostil zadnji veliki festivalski spektakel jadranskih počitnic, na katerem se je na koncertne odre po desetletju vrnil Will Smith – tudi s krstno izvedbo čisto nove skladbe Get Lit.

Poreška Peškara je v petek in soboto odzvanjala v ritmih elektronske in urbane glasbe, zvočno kuliso festivala, ki je plod sodelovanja med najbolj znano glasbeno znamko na svetu in ekipo, ki ustvarja tudi splitsko Ultro Europe, pa je stkal kup vročih imen. V petek so prizorišče, kjer je v dveh nočeh plesalo 15.000 žurerjev, stresli ikoni Tomorrowlanda in bivša kralja lestvice Top 100 DJs, Dimitri Vegas & Like Mike in prekaljeni ustvarjalci hitov, Oliver Heldens, Duke Dumont ter Jonas Blue, ki je na MTV SummerBlastu nastopil že lani. V soboto so oder zasedli prvak otoške urbane scene, Tinie Tempah, kolektiv Far East Movement ter obvezna švedska kvota z ogrevalcem Mikom Perryjem in live šovom dueta Galantis.

 

Pričakovano pa se je cel vikend največ govorilo o Willu Smithu, pop ikoni, ki je za prekinitev desetletja dolgega glasbenega posta izbrala Istro – kar je še en dokaz več, da je hrvaška obala postala res eno naljubših igrišč svetovne festivalske in glasbene industrije. V Poreč je priletel s 50-člansko ekipo in nekaj družinskimi člani, na odru pa ga je z bendom spremljal tudi njegov zvesti pomočnik DJ Jazzy Jeff, s katerim sta pred 31 leti, še kot srednješolca, začela silovit pohod po svetovni glasbeni, TV in filmski sceni. Kemija med njima je še vedno odlična in Will se je na glasbene odre vrnil v vrhunski raperski in pevski formi ter še enkrat več dokazal, da je rojen za ustvarjanje šova in uteleženje odrske karizme. Areno je razgibal s trinajstimi hiti iz skupne in solistične kariere, prvič pa je v živo zapel tudi čisto novo skladbo Get Lit, ki bo po slišanem in prvih odzivih zagotovo njegov naslednji veliki hit.

 

Slovenske barve sta, ob tisočih žurerjev, ki so vedno množični obiskovalci žurov v Poreču, na letošnjem MTV SummerBlastu zastopala duet Vanillaz, ki je zavrtel tudi svoji zadnji ameriški izdaji Sunshine in Nightdrive, ter Avadox, ki se že čez nekaj dni odpravlja na veliko azijsko turnejo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.