Na Balkan!

DŠAP letos organizira nepozabno ekskurzijo na BALKAN. Obiskali bomo Beograd, Višegrad, Sarajevo, Mostar, Travnik, Jajce in mnoge druge lepote Balkana. Na pot se bomo odpravili v sredo, 2. 4. 2014, vrnemo se 8.4.2014 

Okvirna cena je 210 EUR, celotno plačilo je potrebno poravnati do 26. 3. 2014. V ceno je všteto strokovno vodenje, 6 nočitev z zajtrkom, vstopnine po programu in seveda obilo novih izkušenj in nore zabave!

Prijavite se lahko na uradnih urah, ki bodo potekale od 10.20 do 11.30 v 4. nadstropju FF (Oddelek za pedagogiko in andragogiko) v naslednjih terminih: 
– 19. 3. 2014,
– 24. 3. 2014,
– 26. 3. 2014.

Natančen program ekskurzije najdete spodaj. Za več informacij se lahko obrnete na Majo (031 630 520), nas kontaktirajte po e-pošti na naslov dsapdrustvo@gmail.com ali obiščete FB spletno stran dogodka,kjer se boste lahko seznanili z celotnim programom https://www.facebook.com/events/507929419319561/?fref=tsn.

Veselimo se srečanja z vami! 🙂

Ekipa DŠAP

PROGRAM:
1. dan Ljubljana – Beograd. 
V zgodnjih jutranjih urah bomo zapustili Ljubljano ter se peljali do Beograda. Pod vodstvom lokalnega vodnika bomo spoznavali sedem tisoč let staro mesto, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave, na križišču med vzhodom in zahodom. Podali se bomo na Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita in Jovanke Broz, stadion Crvena Zvezda (doplačilo), znan tudi kot Marakana, hram svetega Save, nekdanjo zvezno skupščino SFRJ in še marsikaj drugega. Sprehodili se bomo po Knez-Mihajlovi do beograjskega parka Kalamegdan, od koder je čudoviti pogled na mesto. Prosto za kosilo. Namestitev v hostlu in krajši počitek. 

Zvečer žuramo v boemski četrti Skadarliji ob starogradski tradicionalni glasbi ali morda  v katerem izmed beograjskih klubov ali splavov.

2. dan Beograd – mesto s svojimi skritimi lepotami. 
Zajtrk. Zainteresirani gremo na srečanje s Beograjskimi študenti filozofske fakultete, ostali počivajo po naporni noči 😉 Sledi potrebna kava in kosilo na Terezijah. Popoldan se bomo napotili do Avale in ogled Meštrovićevega spomenika neznanemu junaku iz prve svetovne vojne, v obliki mavzoleja z osmimi kariatidami. Vzpeli se bomo na obnovljen telekomunikacijski stop (204,5 m), od koder se nudi najlepši razgled na Šumadijo in Vojvodino. Možnost organiziranja izleta z ladjico (doplačilo). Sledi prosto v centru mesta. Nadaljevanje nočnega življenja na splavih.

3. dan Beograd – Most na Drini/Višegrad – Sarajevo
Po zajtrku vožnja proti Bajini Bašti in planinskem svetu nacionalnega parka Tara. Naredili bomo krajši postanek ob jezu ter nadaljevali vožnjo do Mokre gore, kjer bomo obiskali etno vasico Drvengrad, filmsko mesto Emira Kusturice, ki je služil za snemanje filma »Življenje je čudež«. Popoldan obiščemo  Višegrad ter slavni most na reki Drini, nobelovca Iva Andrića. Prosto za pozno kosilo in vožnja proti Sarajevu. Večerni prihod v mesto. Prvi sarajevski čevapi in rakija….

4. dan Sarajevo – z vedno živo Baščaršijo
Dopoldan se bomo podali na Baščaršijo, kjer se bomo počasi prebudili ob prvi sarajevski kavici in dobri baklavi. Sledi ogled starega mesta z lokalnim vodnikom od Vječnice, Inat kuće, starega zanatskega predela, Gazri Husrevbegove džamije, Principovega mostu, Bezistana, vsega tistega po čemer je bosanska prestolnica tako znana. Prosto za kosilo na znameniti Baščaršiji. 
Popoldan se bomo podali pod pobočje Igmana, kjer bomo obiskali Tunel upanja – podzemni tunel pod sarajevskim letališčem, ki je bil edini izhod iz obkoljenega mesta. Nadaljevanje do izvirov reke Bosne, pod obronki mogočnega Igmana. Izjemna zelena oaza Sarajevčanov. Vrnitev v center mimo Koševa, olimpijskega stadiona in obale Miljacke, kjer se ulice Baščaršije počasi praznijo, saj se življenje seli v sarajevske kafane.

5. dan Sarajevo: izlet v Mostar
Po zajtrku izlet v Mostar. Krajši postanek za ogled slavnega mostu, znanega iz Bitke na Neretvi in nadaljevanje vožnje po slikovitem kanjonu reke Neretve mimo Mostarja do izvira reke Bune, ki predstavlja enega najmočnejših kraških izvirov v Evropi. Prihod v glavno mesto Hercegovine s smaragdno Neretvo in mogočnim mostom, ki je pod UNESCO zaščito. Sprehod po slovitem Kujundžiluku. Po želji lahko za tiste bolj željne adrenalina organiziramo sloviti skok z mostu v zeleno lepotico (doplačilo). Sledi nekaj časa za prosti ogled mesta in kosilo. Popoldan vrnitev v Sarajevo. Ponočevanja v tradicionalnih sarajevskih pivnicah.

6. dan Sarajevo
Zainteresirani gremo na srečanje s Sarajevskimi študenti filozofske fakultete, ostali počivajo po naporni noči 😉 Sledi prosto za kosilo in nakupovanje na Baščaršiji ter samostojno raziskovanje katerega od mnogih sarajevskih muzejev. Prost preostanek dneva.

7. dan Sarajevo – Travnik Iva Andrića – Jajce – Slovenija
Po zajtrku sledi vožnja po dolini reke Bosne do Andrićevega Travnika. Krajši postanek za obisk muzeja rojstne hiše Iva Andrića in jutranjo kavico. Pot nas bo vodila čez prelaz Komar do Jajca. V njegovi bližini se nahajajo stari mlini na reki Plivi, ki se jim bomo pustili očarati, preden bomo naredili postanek v nekdaj kraljevemu mestu. Nekaj prostega časa za morebitni ogled slavnega muzeja AVNOJ-ja (doplačilo) in za zadnjo pleskavico s kajmakom ter gurmašico. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih oz. zgodnjih nočnih urah.

Cena vključuje: 
* avtobusni prevoz, 
* 6-dnevna nočitev z zajtrkom v hostlih, 
* vstopnine po programu (Hiša cvetja, vasica Drvengrad, Gazri Husrev-begova džamija, Tunel upanja, rojstna hiša Iva Andriča, telekomunikacijski stolp),
* spremstvo ter strokovno slovensko vodenje turističnega vodnika na celotni poti, 
* strokovno vodenje lokalnega vodnika v Beogradu in Sarajevu,
* vodenje, organizacija in izvedba potovanja. 

Individualna doplačila (na osebo): 
* na kraju samem (individualne vstopnine, napitnine in manjši izdatki) 

SPREMEMBA CENE: če bi po sklenitvi pogodbe, prišlo do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do spremembe v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja, se dogovorjene cene lahko zvišajo. Na zneske obveznih doplačil (doplačilo na kraju samem, doplačilo za manjšo skupino) DŠAP nima vpliva in so jih udeleženci ekskurzije dolžni poravnati pred odhodom (ali na avtobusu).  

ORGANIZATOR POTOVANJA: Društvo študentov andragogike in pedagogike – DŠAP 

DŠAP si pridržuje pravico do spremembe programa in cene potovanja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.