Na Kickstarter prihaja Leano!

Ležalnik Leano, plod dela in domišljije mladih slovenskih razvijalcev, pričenja svojo pot iskanja množične podpore na platformi Kickstarter.

 

Kar se je začelo z Nikovo predelavo navadnega ležalnika leta 2013, je preraslo naivno popoldansko garažno ustvarjanje in se sedaj uresničuje kot rezultat trdega ekipnega dela. Tadej, Nik, Diana, Klemen, Peter, Tim, Matija, Blaž in Matic pričenjajo z novo Kickstarter kampanjo, v želji da bi Leano doživel čim večjo podporo vseh tistih, ki si v svojo vsakodnevno rutino želijo vnesti kanček svežine in spontanosti.

  

»Leano je namenjen vsem, ki imajo radi naravo, ki prisegajo na drugačnost in ki se namesto pravilom, raje prepustijo domišljiji«, opiše svoj izdelek Nik, oblikovalec produkta.

 

Leseni sopotnik, ustvarjen za naravo. 

Les, ki je med slovenskimi ustvarjalci čedalje bolj priljubljen material ter preprosta podloga iz kvalitetnega in obstojnega akrilnega blaga dajeta Leanu pridih narave in hkrati vzdržljivost. V njem bodo vsi ljubitelji kampiranja, plaž, parkov, travnikov in poletnih festivalov prepoznali zvestega sopotnika odprtih prostorov, ki jim bo nudil  oporo, ko jo bodo potrebovali.

 

Sožitje v preprostosti 

Leano odlikuje lahkost in preprostost, kar po besedah ekipe, ponazarja popolno nasprotje vsemu, kar nas danes obdaja. V času informacijske tehnologije in elektronizacije vseh aspektov našega življenja je Leano povratek k bistvu – ustvarjanju človeškega stika, brez nepotrebnih umetnih šumov. Pol kilograma težek »lifestyle« pripomoček, sestavljen v nekaj trenutkih služi kot opomnik, da tehnologija ne prinaša le izboljšav, temveč nas tudi oddaljuje od vsega prvinskega.

  

Kampanja je zgolj pričetek novega poglavja 

Na kampanjo, ki bo svet zaokrožila 5. maja in trajala en mesec, so se pripravljali leto dni. Kot pravi Tadej, je bila v teh časih ključna podpora bližnjih in prijateljev, ki so jih spodbujali in pomagali pri delu. Zavedajo pa se, da morebiten uspeh na Kickstarterju, prinaša veliko odgovornost do svojih podpornikov in investitorjev.

 

Namesto Kitajske, raje korak k socialnemu vključevanju: 

Barvno podlogo, ki daje stolčku atraktiven, vendar preprost izgled, bodo šivale šivilje iz socialnega podjetja Tekstilnica. Kot pravijo v ekipi Leano, so se za to odločili, ker se zavedajo težkih razmer, v katerih so se znašli tisti, ki opravljajo tovrstna deficitarna dela. »Lahko bi se odločili, da se produkt v celoti izdela nekje v tujini, vendar bi se s tem nekako izgubil  tudi del namena« še pove Nik. Tako bo produkcija izdelka v celoti potekala v Sloveniji.

 

Prepričani so da bo Leano dal ljudem nekaj, kar so nevede pogrešali:

Kot pravi Nik, je včasih najpomembnejša izkušnja, ki jo doživiš. »Leano je bil ustvarjen, da bi ljudem omogočil ustvarjanje spominov v trenutkih spontanosti..« Tadej pa doda: »Včasih je vse kar potrebujemo malo sonca ali pa oddih s knjigo v parku.« Še zdaleč pa ni to edini način uporabe tega zanimivega ležalnika. Enostavnost in vsestranskost sta tisto, kar lahko navduši posameznike, da podprejo nov slovenski projekt na platformah množičnega financiranja.

 

Leano bo tako privlačen za vse, ki dajejo poudarek na posebnost, drugačnost in vse, ki se radi zadržujejo na svežem zraku, v naravi iščejo spomladanske sončne žarke ali pa se že pripravljajo na poletni oddih. Še več udobja najdete tukaj.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.