Svoj košček k barvitosti Škisove tržnice prispeva International Ocean

Škisova tržnica je edinstvena prireditev, ki bo že čez teden dni zajela barvito kulturo, kulinariko, narečja in specifiko slovenskih krajev ter jih s pomočjo študentov prinesla v prestolnico. Študentski klubi Slovenije se bodo kot že tradicionalno predstavili na svojih stojnicah, razdeljenih na šest otočkov oziroma šest slovenskih regij. Mednarodni pridih bo Škisovi tržnici dal sedmi otoček, znan kot International Ocean.


Škisova tržnica že vrsto let združuje študente in študentke iz cele Slovenije. Da jim namreč priložnost, da se na točno določen topel pomladanski dan srečajo na enem mestu in predstavijo svoje delovanje ter običaje, kulinariko in kulturne posebnosti svojega kotička Slovenije. Letos se bodo študentski klubi srečali 7. maja na zelenici Kardeljeve ploščadi in z mimohodom ob 12. uri odprli vrata že 18. Škisove tržnice. Po uradni otvoritvi se bo 56 klubov predstavilo na stojnicah, razdeljenih na šest otočkov, ki predstavljajo šest slovenskih regij.

Posebno mesto organizator namenja medkulturnemu povezovanju in sodelovanju, zato tudi letos vabi najrazličnejše mlade, ki želijo prispevati svoj košček k barvitosti Škisove tržnice. Mladi predstavniki tujih držav se bodo predstavili na sedmem, mednarodnem otočku.

Projekt International Ocean bo v okviru 18. Škisove tržnice združeval tuje študente, prostovoljce, pripravnike, zamejske Slovence in manjšine v Sloveniji. Vsem je skupno, da želijo svoje kulturne specifike predstaviti širši javnosti skozi nastop, promocijske materiale in kulinariko, ki jo na ogled in pokušino ponudijo več kot 20.000 obiskovalcem popoldanskega programa.

International Ocean želi pokazati, da smo slovenski študenti odprti za sodelovanje in medsebojni dialog različnih kultur in narodnosti, Škisovi tržnici pa s tem dodaja širino in raznolikost. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.