Na koncu štejejo samo odnosi

Člani Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi smo bili aktivni in piarovsko razmišljujoči tudi v poletnih mesecih. Sprva smo v mislih, nato pa še na papirju, zasnovali našo drugo študentsko konferenco o odnosih z javnostmi, ki smo jo

Po dobrem lanskem odzivu – naše prve študentske konference se je udeležilo več kot 80 študentov komunikacijskih smeri – in navdušenju, smo se odločili, da PR teater letos naredimo še boljši in tako pritegnemo še več vedoželjnih študentov. Ključna ideja konference ostaja ista: študentom ponuditi dodatno znanje o odnosih z javnostmi, utemeljeno na praktičnih primerih ter jim tako omogočiti boljše poznavanje teorije in prakse odnosov z javnostmi, kar bo povečalo njihovo konkurenčno prednost pri iskanju zaposlitve. Hkrati jim želimo predstaviti raznolikost poklicev v stroki ter jim omogočiti tako opevano mreženje – pridobivanje novih poznanstev in idej, ki lahko pripomorejo k uspešnejši poslovni poti.

Vendar letošnji PR teater prinaša tudi dve novosti: nekoliko preoblikovan program in novo lokacijo. Dogajanje druge študentske konference o odnosih z javnostmi se namreč seli v konferenčno dvorano Krke na Dunajski 65 v Ljubljani, kjer se bo 22. novembra med 8.30 in 17.30 odvilo kar sedem predavanj ter okrogla miza.

Zanimivi predavatelji, komunikacijski strokovnjaki, ki so pomembneje doprinesli k razvoju stroke odnosov z javnostmi, bodo predstavili poučne ter zabavne teme. Tina Vidergar (Publicis) bo spregovorila o delu PR direktorice v oglaševalski agenciji; Žiga Vavpotič (Zavod Ypsilon) o mreženju in kako je spoznal angleško kraljico, Dalajlamo in maroško princeso; Mitja Blagajac (Spem) pa se bo dotaknil strateškega komuniciranja in pojasnil, kdaj v PR prižgati rdečo in kdaj zeleno luč. Še pred kosilom bomo deležni nadvse zanimivega in predvsem kritičnega pristopa Francija Zavrla (Pristop), ko se bo ozrl 20 let nazaj in podal svoj pogled na razvoj stroke odnosov z javnostmi.

Po kosilu bosta Alenka Vidic in Nina Tomažin iz Propiara predstavili študijo primera, temu pa bo sledilo predavanje o organizaciji dogodkov in pomembnosti majhnih stvari, ki dogodek naredijo velik – z nami bo Kamenko Kesar (Adrema). Zadnje predavanje bo osvetlilo lobiranje na primerih političnega komuniciranja in diplomacije s predavateljem Tinetom Kračunom (Intermedius), sledila pa bo okrogla miza o odnosih z mediji. Razpravljali bodo: Aleksander Salkič (Petrol), Nina Tomažin (Propiar) ter Goran Novkovič (Žurnal), debato pa bo moderirala Natalija Postružnik iz Zavarovalnice Maribor. Ob koncu PR teatra bodo zvedavi študenti druženje in spoznavanje nadaljevali v enem izmed ljubljanskih lokalov.

V Študentski sekciji PRSS vam obljubljamo obilo novih znanj, tako teoretičnih kot praktičnih, ki jih bodo predstavili naši predavatelji. Ti vsak po svoje v sebi združujejo strokovnost, praktične izkušnje, karierne uspehe in samosvojo karizmo.

Rdeča nit letošnjega PR teatra je pomen odnosov v najširšem smislu, kar nakazuje tudi naš slogan »Na koncu štejejo samo odnosi«. Verjamemo, da bomo s programom zbudili pozornost tudi drugih študentov, ne samo komunikologov, saj bo nabor tem zares širok. Cena kotizacije znaša 10 eur, prijavite pa se lahko na spletni strani www.pr-teater.si, kjer lahko preberete več o dogodku. Spremljate nas lahko tudi na Facebooku (PR teater) in na Twitterju (Prteater).

Ana Pisar,

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.