Na poletni šoli ljubljanske ekonomske fakultete letos 550 študentov s celega sveta

Ekonomska fakulteta v Ljubljani tudi letos organizira program poletne šole, s katero želijo združiti najboljše, kar ponujata Vzhod in Zahod. Zanimanje za program iz leta v leto narašča, kar dokazuje tudi vedno večja udeležba. Letošnje leto se poletne šole udeležuje kar 550 študentov iz 50 držav celega sveta, so sporočili iz ekonomske fakultete.

 

Tritedenski program letos poteka od 4. do 22. julija. Namenjen je študentom, diplomantom in nedavnim diplomantom, katerim ponuja “širok spekter akademskih izzivov in intelektualno stimulativna predavanja”, so v sporočilu za javnost zapisali na fakulteti. V obdobju teh treh tednov udeleženci obiskujejo enega ali dva tečaja, ob vikendih pa jim organizatorji predstavijo Ljubljano in še marsikateri slovenski kraj. Okvir predavanj zajema tudi številne obiske slovenskih podjetij. Zaradi velikega zanimanja za program 30 predmetov prve, druge in tretje stopnje letos predava že 38 predavateljev iz Slovenije in tujine.

 

Organizatorji so poudarili, da naj bi bila ravno ta raznovrstna narodnost študentov in predavateljev ena izmed posebnosti, ki jo udeleženci poletne šole vsako leto radi izpostavijo. Program tako ne nudi študentom le predavanj, s katerimi si lahko pridobijo kreditne točke, temveč jim omogoča sodelovanje in timsko delo s sovrstniki s celega sveta, kar spodbuja medsebojno spoštovanje, so še izpostavili na fakulteti. Kot posebnost poletne šole so organizatorji poudarili tudi visoko udeležbo domačih študentov, kar tujim obiskovalcem omogoča lažje spoznavanje Slovenije in njenih zanimivosti. Ekonomska fakulteta v Ljubljani poletno šolo organizira že od leta 2000.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.