Nagrade najboljšim diplomantom prevajalstva

Na Filozofski fakulteti se je s podelitvijo nagrad najboljšim in predstavitvijo nagrajenih del zaključil prvi natečaj za zaključna dela s področja prevajalstva, ki sta ga organizirala prevajalsko podjetje Skrivanek in Oddelek za prevajalstvo Filozofske fa
Nagrajena so bila štiri dela, ki so po mnenju komisije med vsemi prijavljenimi deli izkazala najvišjo kakovost, obenem pa tudi pomemben prispevek k razvoju prevajalske stroke. Organizatorja natečaja sta z odzivom in kakovostjo del zadovoljna in načrtujeta njegovo ponovitev.
Zmagovalka natečaja je postala Ana Vidmar z diplomskim delom o lokalizaciji programske opreme, v katerem se je lotila primerjave konkurenčnih programskih paketov Microsoft Office in Openoffice.org.
Poleg zmagovalne so bile podeljene še tri enakovredne nagrade, ki so jih prejele Sara Može za diplomsko delo Semantično označevanje slovenščine po modelu FrameNet, Tanja Baričič za diplomsko delo Vodenje prevajalskih projektov in Alenka Morel za magistrsko nalogo z naslovom Komunikacija s pacientom v večjezični družbi: Tolmačenje v zdravstvu v Sloveniji.
Udeležence prireditve je nagovoril dekan Filozofske fakultete, red. prof. dr. Valentin Bucik, ki je izpostavil predvsem uspešen razvoj Oddelka za prevajalstvo in izrazil naklonjenost sodelovanju z bodočimi delodajalci njihovih diplomantov. Predstojnik Oddelka za prevajalstvo, izr. prof. dr. Vojko Gorjanc, pa je dejal: »Kakovost našega izobraževalnega programa potrjujeta članstvi v mednarodnem združenju visokošolskih ustanov za prevajanje in tolmačenje in v konzorciju, ki sta ga ustanovili službi za tolmačenje pri Evropski komisiji in Evropskem parlamentu. Nenehna vlaganja v razvoj kakovosti naših programov in spodbujanje študentov k nadpovprečnim študijskim dosežkom so del naših nalog in prav to smo jim omogočili tudi s tem natečajem. Prijavljena dela so potrdila njihovo visoko raven znanja, obenem pa so izkazali veliko mero motiviranosti.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.