Nagradni natečaj na temo mladinske problematike

Študentska civilno-družbena iniciativa (CDI) ŠOU v Ljubljani objavlja nagradni natečaj na temo mladinske problematike. Natečaj, v katerem se bodo študentje preizkušali tako v pisani besedi kot tudi sliki, je namenjen spodbujanju razmišljanja o prihodnosti in položaju mladine.

 

Javni nagradni natečaj predstavlja spodbudo mladim, ki se po končanem študiju znajdejo v svetu brez študentskih ugodnosti in pravic. Kakšen je danes položaj mladih in kakšna je njihova prihodnost? Kateri so največji problemi s katerimi se soočajo? Kaj prinaša izguba statusa študenta in kako bi lahko nastale problematike rešili? Kaj in kam po končanem študiju?

 

V natečaju, ki je razdeljen na dva sklopa – sklop pisnih izdelkov in sklop vizualnih prispevkov – se lahko študentje pri analiziranju težav in iskanju izvirnih rešitev opirajo na različne problematike, s katerimi se srečujejo mladi: stanovanjske problematike, problematike zaposlovanja, prekernih zaposlitev in pripravništev, problematike zdravstva in šolstva ter drugih aktualnih in relevantnih področij, ki so povezana z življenjem mladih ter prehodom v dobo odraslosti. 

 

K sodelovanju pri pripravi prispevkov, ki se dotikajo mladinske problematike, so vabljeni vsi študentje (1., 2., 3. stopnja) z veljavnim statusom študenta v študijskem letu 2014/2015 in diplomantje, ki so v trenutnem ali preteklem študijskem letu zaključili študij. Glavna nagrada vsakega sklopa je 200 € (brutno znesek), druga nagrada pa strokovno izobraževanje na enem izmed tečajev Zavoda ŠOLT.

 

Rok za oddajo prispevkov je 15. december. Študentje lahko prispevke oddajo po pošti ali osebno vsak delovnik med 10.00 in 12.00 ter 15.00 in 16.00 pri strokovnem sodelavcu Damjanu Vinku v 4. nadstropju ŠOU v Ljubljani na Vojkovi 63.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.