Nagradni natečaj za raziskovalne naloge

Radi raziskujete in sodelujete v nagradnih igrah, natečajih? Sodelujte v nagradnem natečaju za raziskovalne naloge. Več informacij nam je posredovala Simona Bezjak.

Festival za tretje življenjsko obdobje tudi letos razpisuje nagradni natečaj za najboljša raziskovalna dela študentov in študentk. »Natečaj je posvečen evropskemu letu boja proti revščini in socialni izključenosti in je namenjen vsem študentom in študentkam.« Simona Bezjak.

Namen natečaja je spodbujanje razmišljanja in udejstvovanja mladih na področjih, ki zadevajo rešitve, ki bi v kontekstu sodobnih demografskih sprememb vodile k družbi blagostanja in večje socialne vključenosti.

Smernice za izdelavo raziskovalne naloge
Naslovi raziskovalnih nalog so lahko izbrani poljubno, pomembno je, da na teoretski ali praktični ravni razvijajo temo boja proti revščini in socialni izključenosti starejših. Raziskovalne naloge morajo vsebinsko in oblikovno ustrezati temu razpisu. Obsegajo naj 10-15 strani (format A4, pisava 12, razmik vrstic 1,5, oblika datoteke*.doc (Word). Prijavljene naloge morejo poleg naslova, ki mora podati jasno sporočilo o nalogi, vsebovati tudi kratek povzetek (5-10 vrstic), za objavo v zborniku festivala, ki naj izraža kratek vsebinski pregled oz. izvleček raziskovalne naloge.

Prijavljene raziskovalne naloge bo skrbno pregledala medgeneracijsko in interdisciplinarno sestavljena strokovna komisija. Temeljni kriterij ocenjevanja je inovativnost, domiselnost in raziskovalna kakovost nalog.

»Rok za oddajo del je 1. 6. 2010. Nagrade so praktične in bodo podeljene na Festivalu za tretje življenjsko obdobje jeseni v Cankarjevem domu v Ljubljani. Poleg nagrad bodo povzetki prijavljenih nalog objavljeni v zborniku, ki bo dostopen v knjižnicah.« Simona Bezjak.

Podrobnejša navodila za izdelavo raziskovalnih nalog, pogoje in pravila prijave najdete na spletni strani www.f3zo.si.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.