Napevi Evrope

Koncert ansambla solistov Moskovske filharmonije “Madrigal« z Manco Izmajlovo, 20. junija, ob 20. uri na gradu Bogenšperk.


Prav v izvedbi Ansambla Madrigal, ki velja za enega izmed najboljših stalnih kolektivov Moskovske filharmonije, so v Rusiji prvič zazvenele mojstrovine zahodnoevropske stare glasbe, zmeraj izvedene na starinskih instrumentih in v izvirnem jeziku. V 48 letih delovanja je “Madrigal” odigral več kot 2500 koncertov v Sovjetski zvezi, Rusiji in mnogih drugih državah, pripravil več deset izvirnih monografskih in tematskih programov, ves čas sodeloval na prestižnih festivalih in posnel 21 albumov doma in v tujini.

V okviru poletne Evropske Turneje 2014 je ansambel za grad Bogenšperk zasnoval program z naslovom Napevi Evrope, ki ga do sedaj še noben izvajalec ni predstavil publiki. Kot gostja večera bo nastopila tudi Manca Izmajlov.

Vstopnice lahko po ceni 12 € rezervirate v Javnem zavodu Bogenšperk ali na tel. št. 01 8987 867 in info@bogensperk.si. Na dan koncerta bo cena vstopnice 14 €.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.