Natečaj za mlade oblikovalce z modno revijo

Klub študentov Kranj razpisuje natečaj za najbolj obetavnega mladega oblikovalca.
1. Razpis in pogoji razpisa
Razpis je namenjen talentiranim mladim oblikovalcem. Vsak kandidat naj se na razpis prijavi z dvema kreacijama. Prijava na razpis naj vsebuje:
– koncept kasneje predstavljenih oblačil (maksimalno 100 besed)
– skice dveh ženskih oblačil s sprednje in zadnje strani
– tehnične skice dveh oblačil s sprednje in zadnje strani
– vzorec materiala

Ob koncu razpisa bo izmed prispelih prijav izbranih deset oblikovalcev, katerih dela bodo najbolje odražala kreativnost, inovativnost in celovit vtis. Teh deset oblikovalcev se bo 12. maja 2010 tudi predstavilo na zaključni modni reviji, kjer bo izbran zmagovalec natečaja.

2. Tema
Ker bo zaključna modna revija potekala v okviru festivala Teden mladih 2010, je v okviru tega zastavljena tudi tematika oblačil. Naslov natečaja je MLADI ZA MLADE – oblačila, ki bi jih predstavili, naj bodo torej namenjena predvsem mladim ter naj dajejo vtis norosti, mladosti in inovativnosti.

3. Udeleženci
Na natečaj se lahko prijavijo dijaki in študentje oziroma mladi od 15. pa do izpolnjenega 26. leta starosti, ki imajo slovensko državljanstvo ali stalno bivališče v Republiki Sloveniji.

4. Avtorstvo
Udeleženci so sami odgovorni za avtorstvo prispevkov. Oblikovalec s poslanimi skicami dovoljuje njihovo objavo in se strinja, da lahko Klub študentov Kranj njegova avtorska dela (skice) krajevno in časovno reproducira in distribuira.

5. Žirija in način selekcije
Poslane skice bo ob koncu natečaja pregledala strokovna žirija, ki bo določila, katerih deset oblikovalcev bo svoje izdelke predstavilo na modni reviji. Ocenjevali se bodo kreativnost, inovativnost, skladnost s temo razpisa, natančnost in celostni vtis. V skladu s tem bo izbranih deset oblikovalcev, ki bodo nato predstavili dva končna izdelka na modni reviji. Izmed desetih mladih oblikovalcev bo izbran zmagovalec.

6. Nagrade
Zmagovalec natečaja prejme denarno nagrado v vrednosti 200 evrov, prav tako pa bo Klub študentov Kranj zmagovalcu omogočil, da bo predstavljen v medijih. Razglasitev zmagovalca in prevzem nagrade bo po modni reviji, in sicer 12. maja 2010.

7. Rok za oddajo prijav
Barvne fotokopije skic in list s konceptom pošljite do 4. aprila 2010 (šteje datum žiga) na naslov:
Klub študentov Kranj
(Natečaj za mlade oblikovalce)
Glavni trg 20
4000 Kranj

ali pa v elektronski obliki (skenirane skice in list s konceptom ter vašimi podatki ) pošljete prijavo na elektronski naslov: mladi.oblikovalci@ksk.si

Poleg skic in lista s konceptom priložite tudi A4 list z naslednjimi podatki:
ime in priimek, naslov, telefonska številka, elektronska pošta, podatki o šolanju, datum rojstva.

8. Ostalo
Dodatne informacije dobite na mladi.oblikovalci@ksk.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.