Nazareth in Wishbone Ash v Ljubljani!

V četrtek, 20. septembra 2012 v ljubljanskih Križankah bo pravi praznik za vse ljubitelje vrhunskih legend starega rocka, zasedb Nazareth in Wishbone Ash, obe iz Velike Britanije. Nepozabni večer bodo gotovo zaznamovale velike uspešnice skupine Nazareth, kot so »Love Hurts«, »Hair Of The Dog«, »Broken Down Angel«, »Razamanaz«, »My White Bicycle« in mnoge druge, pred njimi pa boste lahko uživali v virtuoznem eklektičnem rocku skupine Wishbone Ash, ki jih poznamo po skladbah, kot so »The King Will Come«, »Blowin Free«, »Phoenix« in »Living Proof«. Vsekakor gre za koncert za vse ljubitelje pravega starega rocka. Nazareth se na slovenski oder vračajo po kar 17. letih, Wishbone Ash pa po 20. letih, tako da jih mnogi že res nestrpno pričakujete. Pomembno je tudi dejstvo, da je nastop skupine Nazareth edini v tem delu Evrope, daleč naokoli.  Kot predskupina bo nastopila slovenska skupina Grega Habič Band. 

NAZARETH so rockovske legende, doma iz škotskega mesta Dunfermline. V karieri so izdali kar 22 studijskih albumov, njihov prelomni album »Hair Of The Dog« iz leta 1975, pa jih je z nepozabno udarno balado »Love Hurts« – sicer priredbo The Everly Brothers – za večno zapisal v ligi najbolj pomembnih rock izvajalcev vseh časov ter jim tako zagotovil mednarodni sloves. Popadljivo erogena moč kitarskih fraz, ujetih nad topovsko natančne ritme, ter značilno petje Dana McCaffertyja, ki s svojim predirljivo rezkim navalom čustev občasno spominja na pravo utelešenje pokojne Janis Joplin v moškem telesu, sta zaščitna znaka skupine, ki postavljata Nazareth na posebno mesto na rock’n’roll zemljevidu.

Nova evropska turneja zasedbe Nazareth je posvečena promociji novega studijskega albuma z naslovom “Big Dogz” (Ear Music Records, 2011). Predstavili bodo svoj nesmrtni gorjanski duh rock’n’roll izročila tudi z njihovimi legendarnimi uspešnicami, kot so »Love Hurts«, »Hair Of The Dog«, »Broken Down Angel«, »Razamanaz«, »My White Bicycle« in številnimi drugimi, kar bo ustvarilo res nepozaben koncertni večer.

 

WISHBONE ASH so nedvomno ena tistih skupin, ki je ni moč pospraviti v žanrski predalček. Gre namreč za skupino, ki je v svoji glasbi raziskala vse možne aspekte zgodnjega britanskega rocka 70-ih let, brez tega, da bi se tesneje oklenila katerega izmed njih (zvenijo kot progresivna rockerska skupina Yes, kot space rockerji tipa Pink Floyd, kot hard rock skupina Led Zeppelin ali pa boogie band v stilu Ten Years After).

Vse te najrazličnejše rock zvrsti namreč najdete na njihovih albumih in v njihovih pesmih. Tako jih je še najlažje uvrstiti kar v art rock, skupaj s še nekaj podobnimi »posebneži«, ki se enostavno ne uvrščajo nikamor. Poznamo jih vsaj po skladbah, kot so »The King Will Come«, »Blowin Free«, »Phoenix« in »Living Proof«.

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.