Sejmi rabljenih učbenikov!

V ljubljanskih Križankah se danes začenja dvodnevni sejem rabljenih učbenikov, ki ga tradicionalno organizira Zveza ŠKIS. Ob veliki izbiri rabljene literature po ugodnih cenah so za

obiskovalce pripravili pester kulturni program z delavnicami, predstavili pa se bodo tudi mladi glasbeniki. Podobna akcija bo v soboto v Mariboru.

Zveza študentskih klubov Slovenije (ŠKIS) vsako leto v začetku septembra organizira sejem rabljenih učbenikov, ki ga vsako leto obišče ogromno dijakov. Ti si lahko po ugodnih cenah zagotovijo rabljeno literaturo za naslednje šolsko leto, so sporočili iz zveze.

Zveza ŠKIS je v okviru projekta objavila tudi natečaj za najboljši haiku na temo Glasba mojega srca. Za najboljšega je razglasila haiku Eve Poklukar iz Žirovnice, ki bo prejela tudi denarno nagrado, izdelki pa bodo razstavljeni v preddverju Križank in bodo na ogled vsem obiskovalcem.

Sejem rabljenih učbenikov je namenjen tistim otrokom in njihovim staršem, katerim socialni položaj ne dopušča, da bi kupovali nove učbenike in druge šolske potrebščine. Prav tako ga bodo obiskali tisti, ki se jim ne zdi smiselno vsako leto kupovati nove učbenike.

Podobno akcijo rabljenih učbenikov in študijskih gradiv v soboto na Grajskem trgu v Mariboru tradicionalno organizira Mladinski kulturni center. Osnovni namen akcije Mladi mladim je mladim omogočiti cenovno ugoden in lažji dostop do knjig in drugih gradiv.

Prireditev, ki bo kot vsako leto glasbeno obarvana, predstavlja lep uvod v začetek novega šolskega leta za mariborske dijake in študente, so sporočili iz mladinskega centra.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.