Sponzorirano
Interaktivni zasloni Newline s 3-letno garancijo

Kako si?

Kako si? je 1-tedenski projekt, ki ga v okviru Dneva duševnega zdravja, 10.10. že 5. leto zapored organizirajo študenti psihologije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Gre za projekt, katerega namen je predvsem ozaveščanje javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje.

 

Naslov letošnjega projekta je »Kako si? V objemu čustev«, z njim pa želijo širšo javnost informirati predvsem o povezanosti med čustvi in duševnim zdravjem. Povezanosti se pogosto ne zavedamo, njeno prepoznavanje in razumevanje pa lahko pripomore k bolj konstruktivnemu delovanju v vsakdanjih situacijah. Čustva so pri nas, v različni intenziteti, prisotna večino časa, zato je pomembno, da se jih zavedamo, jih prepoznamo ter sprejmemo.

 

Tematsko se bo projekt posvečal štirim večjim sklopom – čustveni inteligentnosti; čustvom, razpoloženju ter občutkom nasploh; čustvom v medosebnih odnosih ter motnjam čustvovanja in s čustvi povezanimi motnjami.

 

Tudi letos načrtujejo pestro paleto aktivnosti, ki se bodo odvijale skozi cel teden; okrogle mize, predavanja, delavnice, filmski večeri s strokovnim komentarjem, prisotni bomo tudi v mestu na stojnici, kjer bodo promovirali projekt in hkrati mimoidoče z raznimi aktivnostmi (kvizom, vprašanji, brošurami) informirali o pomenu duševnega zdravja itd.

 

Projekt je za obiskovalce v celoti brezplačen, kot vsako leto do sedaj pa bo imel tudi dobrodelno noto in sicer bomo letos zbirali zamaške za otroke v stiski.

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.