Kako izboljšati svojo španščino

Ni malo ljudi, ki bi se radi naučili španščine. Če si med njimi tudi ti, ti bodo naslednji načini pomagali pri osvojitvi tega čudovitega jezika.

Poslušaj podcast Español Automatico

Vodita ga materna govorca, ki na YouTube, Spotify in druge aplikacije ter spletne strani objavljata videe/zvočne posnetke v španščini. V njih na zelo razumljiv način razlagata tako o slovnici, kot o španski kulturi ter marsičemu drugemu. Na ta način lahko vadiš svoje slušno razumevanje.

Ne beri klasikov

Če jezika ne obvladaš, ti bo večino daljših klasičnih del težko brati. Raje si sposodi ali kupi kakšno pravljico ali pa kako knjigo, namenjeno manj zahtevnim bralcem. Lahko je brati tudi prevode raznih popularnih knjig v drugih jezikih, ki že v originalu niso jezikovno zapletene.

Govori z maternimi govorci

Španci so družabni in povsod jih je polno. Če trenutno nimaš možnosti, da bi v Španiji ali kaki drugi špansko govoreči državi preživel nekaj časa, poskusi koga spoznati v Sloveniji. V Ljubljani jih je veliko na izmenjavi, lahko pa se tudi pridružiš kakšnemu srečanju Language Exchange Ljubljana.

Aplikacije

Kar se slovnice tiče, ti bodo prišle prav aplikacije, kot sta Duolingo (zastonj) in Babbel (plačljivo). Ko nimaš kaj početi, lahko na svojem telefonu rešuješ kratke naloge in se učiš tako slovnice kot besedišča.

¡Mucha suerte!

Prejšnji članekV boju proti kašlju
Naslednji članek7 navad in lastnosti super uspešnih žensk

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.