7 navad in lastnosti super uspešnih žensk

Vsi imamo različne predstave o tem, kako izgleda uspeh. Nekaterim je to stabilna kariera, napredovanje po korporativni lestvici, lasten dom in kup denarja. Za druge to pomeni družina, ljubeč zakon in srečni ter neodvisno vzgojeni otroci. Za nekatere pa je uspeh hibrid obojega, ali pa mogoče nekaj popolnoma drugega. Bistvo je, da je uspeh pri vseh videti drugače. Toda ko gre za uspešne ženske, obstajajo nekatere navade in lastnosti, ki jih imajo vse in zaradi katerih so uspešne.

Verjamejo vase

Močne ženske so same sebi najboljši podporniki, ki ne verjamejo samo v to, da je uspeh mogoč, verjamejo, da je mogoč tudi za njih – verjamejo, da lahko dosežejo vse, za kar se odločijo.

Stojijo za tem, v kar verjamejo

Uspešne ženske imajo mnenje o življenju, svetu, delu in vsem vmes, ter zagovarjajo svoja prepričanja. Znajo oblikovati svoje mnenje na podlagi svoje izobrazbe, izkušenj in prepričanj ter ne sledijo slepo drugim.

Skrbijo za svoje zdravje

Uspešna ženska ne verjame, da zdravje pomeni biti vsak dan v telovadnici ali jesti solato za vsak obrok. Namesto tega razume, da zdravo življenje vključuje um, telo in dušo in ve, da mora vse te vidike svojega življenja negovati enako.

Zastavljajo si vprašanja

Uspešna ženska se ne boji zastavljati vprašanj ali iskati pojasnila. Ne gleda svet le po svojih vrednotah, temveč se skuša naučiti in razumeti situacije, v katerih je, in biti del procesa, ne le v vlogi gledalca.

Imajo zastavljene življenjske cilje

Uspešna ženska ne živi življenja reaktivno, ampak ga živi proaktivno. Zaveda se svojih velikih življenjskih ciljev in tega, da veliki cilji zahtevajo veliko načrtovanja. In to je točno to, kar počne! Vsak dan dela v smeri svojih ciljev, četudi so to majhni koraki.

Razumejo pomembnost odnosov

To ne pomeni romantičnih odnosov in jih tudi ne izključuje. Ne glede na to, ali gre za vajino zakonsko zvezo, družino, delovne odnose ali prijatelje – vse to so pomembni odnosi, ki veliko vplivajo na vaše življenje. Te odnose je treba negovati, strupene različice teh odnosov je treba prekiniti – in uspešne ženske se tega ne bojijo storiti!

Nenehno se izobražujejo

Izobrazba je eden najpogostejših in največkrat uporabljenih pokazateljev splošnega človeškega kapitala. Zato si uspešne ženske ne dovolijo mentalne rutine. So radovedne, ozaveščene in seznanjene s svetom. Posebej se pa zavedajo, da je dostop do sodobnih tehnologij ženskam odprl številna vrata. Zato je Zavod Ypsilon v sodelovanju s podjetjem SAP Slovenija pripravil projekt »I’mpowered for the future«, s katerim želijo predvsem dekletom omogočiti dostop do brezplačnih delavnic programiranja. Namreč, vse več sodobnih poklicev in poklicev prihodnosti zahteva vsaj osnovno obvladovanje te veščine. In vsaka uspešna ženska stavi tudi na praktično znanje! Pridruži se jim na brezplačnih delavnicah in se opolnomoči za prihodnost!

Prejšnji članekKako izboljšati svojo španščino
Naslednji članekKako profesionalno izpeljati predstavitev?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.