Last call: Želiš postati ambasador prihodnosti?

Projekt Conference on the Future of Europe je objavil poziv za Ambassadors4EUFuture. Iščejo vsaj enega ambasadorja iz vsake države članice Evropske unije. Cilj je ustvariti nov javni forum za odprto, vključujočo, pregledno in strukturirano razpravo z Evropejci, o tem, kar jih moti in vpliva na njihovo vsakdanje življenje. To bo odprlo nov prostor za razprave z državljani za obravnavanje evropskih izzivov in prednostnih nalog, pri čemer lahko sodelujejo vsi evropski državljani.

Projekt sofinancira Evropski parlament, razvil pa bo vrsto dejavnosti po vsej Evropski uniji. Pomagal bo mladim iz Evrope pri organiziranju lokalnih razprav za zbiranje mnenj in pričakovanj glede Evropske unije.

Izbirni postopek

Iščejo ljudi, ki imajo mednarodno miselnost. Posebej se bodo osredotočili na Erasmus generacijo (sedanji in nekdanji študenti na izmenjavi ter bivši študentje), saj so po njihovih besedah najbolj proevropski in jih bolj zanimajo vprašanja, povezana z EU. Prijaviš se lahko, če:

  • si starejši od 18 let (lahko od 14 let, vendar moraš imeti podporo učitelja);
  • živiš v EU;
  • imaš mednarodno miselnost, izkazane izkušnje v programih izmenjave v EU (kot so Erasmus+ pripravništvo ali univerzitetna izmenjava, Erasmus+ projekt v šoli ali izkušnje v tujini z Evropsko prostovoljno službo) bodo zelo cenjene;
  • obvladaš jezik države, v kateri živiš, in dobro govoriš angleško;
  • imaš voljo do organizacije vsaj enega dogodka v svoji državi in
  • imaš motivacijo za ta projekt.

Če bi rad naredil nekaj za uspeh projekta Conference on the Future of Europe, postani ambasador za prihodnost in pomagaj dati glas evropski mladini. Zadnji rok za prijavo je 24. maj 2021, o zaključku izbirnega postopka pa boš obveščen sredi Junija. Izbrane po tem čaka usposabljanje na dvo dnevni konferenci preko Zooma, sledi pa organizacija vsaj enega lokalnega dogodka, na katerem bodo zbirali pričakovanja o boljši Evropi v temah, kot so podnebne spremebe ali pa okrevanje po covidu.

Več informacij in prijavnico pa dobiš na spletni strani projekta.

Prejšnji članekLuč, kamera, akcija – kako posneti odličen video?
Naslednji članek10 najbolj norih evrovizijskih nastopov vseh časov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.