Osvoji nove veščine

Poletje je čas za počitek, sprostitev, uživanje v toplih dnevih in dolgih nočeh. Ni pa treba poletja preživeti v popolnem brezdelju. Lahko se tudi nekaj novega naučiš. Že nekaj časa razmišljaš o učenju novega jezika? Bi rad začel telovaditi? Ali pa bi se mogoče naučil potapljati?

Spodaj predstavljamo nekaj tečajev, ki se jih lahko udeležiš v letošnjem poletju. V Sloveniji se poleti odvija kar nekaj različnih tečajev, seveda pa se lahko odpraviš tudi na poletno šolo v tujino.

Poletni jezikovni tečaji

Kratki poletni tečaji so idealna priložnost za učinkovito izboljšanje pogovora v tujem jeziku ali usvojitev osnov tujega jezika. Za mnoge je namreč prav poletje čas, ko se življenjski ritem nekoliko umiri, kar je odlična priložnost za vse tiste dejavnosti, ki med letom ne pridejo na vrsto, med katerimi je zagotovo tudi izboljšanje znanja tujega jezika.

Tečaj za voditelja čolnov

Bi se rad naučil voziti čoln? Potem je poletje kot nalašč za to! Na tečaju se boš pripravil na zagovor pred izpitno komisijo za pridobitev izpita za voditelja čolna, ki velja za plovila dolžine do 24 m in neomejene moči. Oseba, ki upravlja čoln, mora imeti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. Tečaj zajema: pomorske predpise, meterologijo, osnove navigacije, zvočne in svetlobne signale, motoroznanstvo in pomorstvo.

Tečaj jadranja

Program je namenjen vsem navtičnim navdušencem, ki se želijo naučiti jadrati. Zamišljen je kot prvi sistematični korak do samostojnega skiperiranja čarter jadrnice. Spoznal boš vse morske in jadralske veščine, ki jih potrebuješ za samostojno, varno in samozavestno plovbo.

Na jadrnici se različni manevri običajno odvijajo zelo hitro in novinci težko vsemu sledijo. Zato je program zasnovan tako, da tečajniki lahko sledijo programu in dobijo kar se da kakovostno znanje in izkušnje.

Poletna joga v naravi

Poletna joga v naravi je primerna za vse – za začetnike in tiste, ki jogo že poznajo. Je odlična priložnost, da preizkusiš, ali je joga primerna zate in kako se po njej počutiš. Vadba joge v naravi da v praksi drugačno dimenzijo, saj se lahko neposrdno povežeš z naravo. Omogoča ti, da doživiš bolj intenzivno izkušnjo, saj narava navdihuje vse, kar uči joga in kar želiš sicer doseči z vadbo v zaprtih prostorih: zavedanje, osredotočenost, globoko dihanje, umiritev.

Kuharski tečaj

Bi se rad naučil kuhati? Ali pa si gurman in te zanima bolj zahtevna priprava hrane? Potem je kuharski tečaj kot nalašč zate! Na kuharskem tečaju boš spoznal male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Naučil se boš različnih trikov in se naučil, kako skuhati kosilo, kako za najdražje pripraviti nekaj posebnega. Obenem pa boš z malo truda dosegel, da bodo ljudje navdušeni nad tvojimi mojstrovinami.

Poletne šole

Poletne šole najdeš tako pri nas kot tudi v tujini. Odvijajo se v času šolskih počitnic in trajajo nekaj tednov. Namenjene so poglabljanju znanj in seznanitvi z določeno temo. Poletne šole po navadi organizirajo univerze, fakultete ali pa študentske organizacije. Z udeležbo na poletni šoli lahko pridobiš različna znanja in si razširiš obzorje v tuji državi ali pa doma. Lahko celo pridobiš kredite, ki se ti upoštevajo na fakulteti.

Več o poletnih šolah pri nas in v tujini si preberi na: www.svetovalnica.com/studij-v-tujini/poletne-sole.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Prejšnji članekNajslabše WC navade, ki jih lahko imaš
Naslednji članekZapelji se z električnim skirojem!

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.