Najslabše WC navade, ki jih lahko imaš

Stranišče je tisti prostor v hiši, ki ga lahko precej hitro umažemo. Tu ne mislimo le na stranišče ampak tudi na kopalnico, če si med tistimi, ki imajo možnost ločitve teh dveh sob. Si vedel, da je v povprečni WC školjki več kot tri milijone bakterij? To pa ni vse, kar je narobe z dogajanjem v stranišču ali kopalnici. Veliko napak pa v stranišču delamo tudi ljudje, zato predstavljamo najslabše straniščne navade, ki jih lahko imaš.

Splakovanje školjke z dvignjenim pokrovom

Ko splakuješ školjko, jo splakuj po tem, ko si spustil pokrov. Močan curek vode iz školjke lahko v zrak pošlje kapljice iz školjke v okolico in »kontaminacija« brisač, ščetk, zidov, tal in tvojih nog je neizogibna.

(Ne)splakovanje školjke in čistoča

Je sploh oseba na svetu, ki ne splakuje školjke po uporabi? Upamo da ne. Da počistiš za seboj je osnova, ki se je moraš držati. Splakovanju pa sledi tudi uporaba krtače za školjko, na kar veliko ljudi pozabi.

Poskrbi za čistočo kopalnice in stranišča

Sedenje na školjki

Včasih se usedemo na školjko in smo tam preveč časa. To lahko pripelje do povečanega pritiska na naše telo, pogosta posledica pa so hemoroidi. Ti nam lahko težave povzročajo tudi kasneje v življenju, ko njihova odprava ne bo več tako preprosta.

Telefoni, tablice, časopis, knjige, …

Razvajeni smo že do take mere, da se dolgočasimo tudi na školjki in zato rabijo naši možgani dodatno zabavo. Igranje igric, dopisovanje, branje ali kaj drugega je zelo slaba navada za naše telo. Ko v stranišču opraviš svoje, pojdi ven. To je to.

Brisanje z isto brisačo

Če je v gospodinjstvu več oseb, se le redko zgodi, da imajo vsi svojo brisačo za brisanje obraza. Upamo, da ima vsak svojo za celo telo. Že večdnevno brisanje z isto brisačo, ki jo uporabljamo le mi ima svoje slabe strani. Pet ljudi, pet obrazov, pet dni in tako naprej.

Mokre brisače za brisanje

Razumemo, da se je potrebno po tuširanju posušiti. Ampak ne zmečkaj brisače in ne puščaj je na temnem in vlažnem predelu. Če imaš možnost jo razgrni, postavi na suh in svetel prostor. Mokra brisača je idealen prostor za razmnoževanje bakterij in kmalu ti tuširanje ne bo pomagalo, če se boš brisal v tako brisačo.

Čistoča je pomembna

Vse, kar se tiče zobne ščetke

Uporabljaj svojo! To je prvi in najbolj logični nasvet. Ne puščaj je v ležečem položaju, njene glave pa ne puščaj nezaščitene. Nabavi si zaščito za najbolj pomemben del ščetke in jo obvaruj pred vsemi bakterijami stranišča in kopalnice.

Nauči se tuširati

Tuširanje je videti kot najbolj preprosto opravilo na svetu, a pogosto temu ni tako. Ni nujno, da naše roke dosežejo prav vsak del našega telesa. To pomeni, da bo ta del še vedno nekoliko umazan. Na spodnji sliki si poglej telesne predele, ki so najpogosteje zanemarjeni.

Največkrat zgrešeni predeli pri tuširanju
Največkrat zgrešeni predeli pri tuširanju

Lulanje s spuščenim pokrovom

Moramo temu še kaj dodati razen tega, da je to obupno?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajbolj precenjeni filmi vseh časov
Naslednji članekOsvoji nove veščine

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.