Pred začetkom študijskega leta v Ljubljani potekajo tutorske delavnice

Te dni v Ljubljani potekajo delavnice, namenjene usposabljanju novih in starih tutorjev. Dogajanje se je s prvim sklopom predavanj začelo v torek, če pa si ga zamudil, ne skrbi. Dve ločeni delavnici se začenjata 14. oziroma 24. septembra. 

Kot piše na spletni strani ljubljanske univerze, so delavnice namenjene izmenjavi dobrih praks in pridobivanju dodatnih znanj za učinkovitejše delo tutorjev. Prva delavnica z naslovom Tutor kot mediator v konfliktnih situacijah: ko sem med dvema ognjema se je začela v ponedeljek. 

V ponedeljek, 14. septembra, sledi drugi sklop predavanj z naslovom Uporaba principov coachinga pri tutorskem delu. Gre za tridnevno delavnico, ki bo na sporedu 14., 15. in 17., od 9.00 do 12.30.

Na njej boš lahko spoznal, kako izgraditi sebe, da boš s svojo prisotnostjo, naravnanostjo do študenta in močjo učinkovite komunikacije postavil temelje sodelovalnega in motivacijskega odnosa, v opisu dogodka navajajo na uni-lj.si. Za več informacij in prijavo se oglasi na povezavi do prijavnice.

Kot zadnji pa se bo odvil tradicionalni posvet za tutorje in koordinatorje, ki bo v prvi vrsti obravnaval vlogo tutorstva v času negotovih razmer zaradi koronavirusa. Odvil se bo 24. septembra, med 9. in 11. uro. Več si lahko prebereš na spletni strani kariernega centra

Vse delavnice, ki jih prirejajo karierni centri Univerze v Ljubljani, se izvajajo v živo ob upoštevanju navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ.

Junior novinar

Prejšnji članekKratka zgodba: Grob
Naslednji članekBodite v vrhunski formi z revolucionarnim Huaweiem – naj bo zdravo življenje vaš #NovZačetek

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.