Včlani se v študentski klub iz udobja svojega doma

V študentski klub se lahko običajno včlaniš na klubski info točki, ker pa trenutno veljajo izredne razmere, je postopek nekoliko prilagojen. Za včlanitev potrebuješ izpolnjeno in podpisano pristopno izjavo ter originalno potrdilo o vpisu. Podrobnejša navodila lahko najdeš spodaj.

Kaj je študentski klub?

Študentski klubi se zavzemajo za dobrobit študentov in dijakov na lokalni ravni ter ti omogočajo kakovostno preživljanje prostega časa. V Sloveniji imamo 51 lokalnih študentskih klubov in 5 pridruženih članov, ki so združeni v Zvezo študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS). Klubi so pri svojem delovanju avtonomni, vendar so se z namenom izboljšanja svojega delovanja povezali v šest regij.

Pogoji članstva

V študentski klub se lahko včlaniš, če izpolnjuješ naslednje pogoje:

  • imaš status dijaka ali rednega, izrednega ali podiplomskega študenta in lahko to dokažeš z originalnim potrdilom o vpisu,
  • imaš stalno prebivališče v Republiki Sloveniji (običajno se moraš včlaniti v klub, ki deluje na območju tvojega stalnega prebivališča) in
  • podpišeš pristopno izjavo, v kateri navedeš svoje osebne podatke, naslov stalnega bivališča ter ustanovo, na katero si vpisan.

S podpisom pristopne izjave sprejmeš statut in pravilnike kluba ter jamčiš, da so podatki, ki si jih navedel, točni. Članstvo v študentskem klubu je brezplačno, a ga moraš ob začetku vsakega študijskega leta podaljšati.

Tvoje pravice

Z včlanitvijo imaš pravico sodelovati na dogodkih, ki jih klub organizira. Prav tako lahko podajaš predloge ali pobude ter koristiš klubske ugodnosti. Študenti lahko volijo organe društva na rednih občnih zborih, ki so sklicani enkrat letno.

Spletna prijava

V spletni obrazec vnesi svoje ime in priimek, izberi regijo in poišči ime kluba, v katerega se želiš včlaniti. Nato izberi primerno pristopno izjavo (študentsko ali dijaško), jo izpolni, podpiši in naloži na spletno stran. Vnaprej si pripravi tudi potrdilo o vpisu, ki ti ga je ob začetku šolskega leta izdala izobraževalna ustanova, na katero si vpisan. Ko naložiš oba dokumenta, moraš prijavo potrditi s klikom na gumb.

Tina Geč

Junior novinar

Prejšnji članekTop jesenski trendi 2020: quarantine edition
Naslednji članekResnica za zapiranjem študentskih domov
Tina Geč

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.