Nekaj, kar te pripravi na realni svet

Mladi velikokrat pravijo, da priložnosti za izvajanje naučenega v praksi praktično ne dobijo. Na Zavodu Nefiks, ki že dlje časa mladim uspešno pomaga do prve zaposlitve, se strinjajo, da je potrebno stopiti korak dlje. S tem namenom so v sodelovanju s Študentsko areno, v sklopu Male šole mreženja pripravili Nefiks Challenge. 25 mladim so tako omogočili priložnost, da s svojo kreativnostjo v eni uri očarajo potencialnega delodajalca.

 

Nad mladimi, ki so reševali izziv v oblaku – IBM jim je namreč zastavil izziv, kako na 3 različnih trgih tržiti njihov nov produkt, je bila kadrovska direktorica Nevenka Oštarjaš navdušena. Pohvalila je udeležence zavoljo predlaganih idej, ki so se ji zdele realistične in primerne za implementacijo. Nekatere izmed predlaganih sicer tudi že izvajajo, kar pa jemljejo kot potrditev, da delujejo v pravi smeri.

 

Tudi pri mizi, kjer so reševali izziv iz področja trženja energetike, ki jim ga je postavila Mateja Kegel Kozlevčar, vodja marketinga pri Energetika.net, so se ideje kar kresale, čeprav ni bil pravzaprav nihče za mizo tržnik. Po besedah Ines je bilo kljub temu poučno in zabavno se postaviti v čevlje podjetja in se preizkusiti na novem področju. Izkušnjo vidi koristno tudi kot pripravo na zaposlitveni razgovor, saj lahko nekateri delodajalci na razgovoru ponudijo podoben izziv.

 

Tudi ostali delodajalci s Proeventa, Adecca in AmCham-a, ki so mladim zastavili izzive, so se strinjali, da je za mlade to odlična priložnost za mreženje in preizkušanje teorije v praksi.  Udeleženke za mizo, ki so se lotile izziva s področja kadrovanja, so odnesle veliko novih informacij o pomembnosti celostne podobe na razgovoru za službo, od izgleda, življenjepisa, do samega nastopa, kako narediti vtis na zaposlovalca in kaj pravzaprav delodajalci iščejo v kandidatih. Kot je dodal vodja pisarne pri AmCham Tadej Ocvirk, je bilo zanimivo videti, kako se nekdo zunanji pripravlja na notranji izziv podjetja. 

 

Za marsikoga je bilo sodelovanje na Nefiks Challenge-u nova, zanimiva izkušnja. Mladim se je zdel izziv iz prakse odlična priložnost, da s pomočjo mentorjev preizkusijo svoje znanje teorije na praktičnih in predvsem realnih primerih. Dogodek vidijo kot nekaj kar jih pripravi na realen svet. Na Zavodu Nefiks so veseli, da so mladi z odprtimi rokami zagrabili priložnost izstopati in preizkusiti svoja znanja. To ni ostalo neopaženo s strani podjetij in morda bo v prihodnosti obrodilo kakšen sad tovrstno sodelovanje, vsekakor pa si želimo še več takih priložnosti za mlade.

 

zapisala: Nina Hajdinjak, Borut Juriševič, fotografije: Suzana Tahiri

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.