Nov študijski program: Vizualne umetnosti in oblikovanje

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem je dobila nov akreditiran študijski program. Akreditacijo ji je podelil Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu, študijski program pa se imenuje Vizualne umetnosti in oblikovanje.

Univerza na Primorskem
Stavba Univerze na Primorskem. Na Pedagoški fakulteti UP so uvedli nov študijski program.

O novem programu

Študijski program predstavlja sintetično povezanost izbranih likovnih zvrsti, ki so medsebojno povezane v skupen koncept raziskovanja in ustvarjanja podobe-prostora. Program je zasnovan izrazito interdisciplinarno z vidika razumevanja in razvoja umetniške produkcije ter teoretično-zgodovinskih predpostavk, ki to produkcijo pogojuje. Povezuje temeljne vsebine izbranih likovnih zvrsti v zaokroženo celoto.

Barve
Študijski program predstavlja sintetično povezanost izbranih likovnih zvrsti.

Cilj programa?

Cilj je študenta usposobiti za samostojno umetniško ustvarjanje, udejstvovanje in delovanje. S študijskim programom bo študent pridobil znanja in veščine s področja umetniškega ustvarjanja, produkcije in kritično refleksijo kulturno-umetniške vloge v družbi.

Naziv?

Novi diplomanti, ki bodo na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti zaključili prvo bolonjsko stopnjo, bodo pridobili naziv diplomiran vizualni umetnik in oblikovalec (UN) oz. diplomirana vizualna umetnica in oblikovalka (UN).

Zaposlitvene možnosti?

Diplomanti novega programa bodo priložnost za zaposlitev dobili tako v gospodarstvu kot v negospodarstvu, cilj programa pa je predvsem oblikovanje avtonomnih kulturnikov in umetnikov, ki bodo zasledovali samostojno umetniško kariero ter s tem prispevali k slovenski umetnosti in kulturni identiteti doma in v mednarodnem prostoru.

Delo v dizajnu
Zaposlitvenih možnosti za študente novega programa ne bo manjkalo.

Diplomanti bodo zaposljivi tudi v storitvenih dejavnostih, ki izkazujejo potrebno po vizualnem in oblikovalskem znanju (oglaševanje in trženje, vizualne komunikacije, dizajn, kreativne industrije).

Prejšnji članekKdo je varuh študentovih pravic?
Naslednji članekJK Rowling izgublja oboževalce

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.