Novi hoteli vzdolž Jadrana

Hrvaška bo turistično sezono dočakala z novimi hoteli, in sicer s tremi večjimi in enim manjšim hotelom, oziroma bo turistom ponudila 700 novih sob.

Maistra v Rovinju odpira hotel Lone s petimi zvezdicami, na Kvarnerju v mestu Selce na crikveniški rivieri na mestu hotela Jadranka pa se bo odprl manjši hotel Amabilis, prav tako s petimi zvezdicami. Zadrska regija bo v sklopu projekta Punta Skala dobila hotel Iadera iste kategorije, dubrovniška regija pa hotel Lafodiu s štirimi zvezdicami. Svoja vrata bo gostom na samem začetku sezone najprej odprl rekonstruiran hotel Lafodia na otoku Lopudu. Gre za naložbo vredno približno 40 milijonov evrov, rekonstrukcija pa je trajala skoraj tri leta.
Drugi po vrsti se bo odprl Falkensteiner Hotel & Spa Iadera v Petrčanih pri Zadru v sklopu avstrijske Falkensteiner Michalaer skupine. Po odprtju družinskega hotela Diadora, ki je bil odprt leta 2009, je Iadera drugi od treh hotelov, ki so bili predvideni v projektu Punta Skala. Dosedanja naložba Skupine je skupaj z izgradnjo Iadere vredna približno 160 milijonov evrov, otvoritev Iadere pa je predvidena v začetku julija.
V Selcu bi moral biti do sredine junija dokončan manjši hotel Amabilis, ki bi gostom ponujal 60 ležišč in vsebine za zdraviliški turizem. Gre za naložbo vredno sedem milijonov evrov, investitor pa je domače podjetje MGL.
Septembra je v načrtih odpiranje Maistrinega hotela Lone, ki bo poleg 248 namestitvenih enot ponujal tudi številne vsebine kot so fine dining restavracije in bare, džez klub, kongresno ponudbo ter wellness in športni center. V izgradnjo hotela je vloženih 45 milijonov evrov, slednji pa predstavlja eno največjih greenfield naložb v hrvaškem turizmu v zadnjih nekaj letih.

Informacije:

Turistična skupnost Istrske županije
www.istra.hr
www.istra.com

Turistična skupnost Primorsko-goranske županije
www.kvarner.hr

Turistična skupnost Zadrske županije
www.zadar.hr

Turistična skupnost Dubrovniško – neretvanske županije
www.visitdubrovnik.hr

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.