Sejem akademske knjige Liber.ac – od 24. do 26. maja 2011 v Ljubljani

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani letos že drugo leto zapored pripravlja sejem akademske knjige – Liber.ac. Na sejmu, ki bo združil različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige, od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic, bo letos sodelovalo 31 razstavljavcev iz vse Slovenije.

»V Sloveniji letno izide več kot tisoč znanstvenih publikacij, ki najdejo svoje mesto tudi na policah najuglednejših svetovnih knjižnic, medtem ko v domači javnosti neredko ostanejo prezrte. Liber.ac želi izpostaviti bogastvo slovenskega znanstvenega založništva, povezati založnike, opozoriti na razvojne možnosti in potrebe, predvsem pa okrepiti zanimanje širše javnosti za dogajanje v znanosti,« je o sejmu povedal vodja projekta, izr. prof. dr. Martin Germ.

Sejem, ki bo potekal od 24. do 26. maja v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto v Ljubljani, bo spremljal pester kulturni program, ki bo letos posvečen literaturi romanskega sveta.
Obiskovalcem bodo na voljo predstavitve proze in poezije v romanskih jezikih, ogledi filmskih projekcij, plesnih predstav in razstav, jezikovne delavnice za otroke in odrasle, … (več o sejemskih prireditvah na: www.ff.uni-lj.si, zavihek: založba in knjigarna).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.