Novo študentsko središče

Študentje bodo v starem mestnem jedru Kopra dobili novo središče. To nastaja v Čevljarski ulici, v prostorih dveh nekdanjih tekstilnih trgovin. Študentska organizacija Univerze na Primorskem je poslopje kupila za približno 500.000 evrov, obnova prostorov pa naj bi stala dodatnih 300.000 evrov. Študentska organizacija bo upravljala tudi nov študentski dom. Z gradnjo naj bi zaključili še pred jesenjo.

V prostorih, kjer sta bili prodajalni Soča in Family shop, že od februarja potekajo gradbena dela. V dveh nadstropjih trenutno čistijo tlake, sledila pa bo preureditev prostorov, v katerih Študentska organizacija Univerze na Primorskem načrtuje novo študentsko središče.

Študentski organizaciji se izteka desetletna pogodba o najemu stavbe na Gortanovem trgu, zaradi česar naj bi se še pred jesenjo preselila v nove prostore, pravi direktor Sebastjan Kokl:“Naš cilj je bil, da vzpostavimo študentsko središče, ki bo omogočalo študentom, da na enem mestu dobijo vse potrebno za študij oziroma obštudijsko življenje, na primer študentsko prehrano in študentsko delo. V sodelovanju z univerzo smo prostore zapolnili še z vsebinami, ki so pomembne za študente, kot so vpisna služba, karierni center in univerzitetni inkubator.”


V središču bodo uredili še čitalnico z dostopom do interneta in manjši prireditveno-družabni prostor. Študentska organizacija bo v prihodnje upravljala tudi študentski dom, ki ga koprsko podjetje Grafist, lastnik zemljišča in stavbe, trenutno gradi na Vojkovem nabrežju. Skupno bo v domu 69 ležišč v 34 sobah: “Študentje v Kopru še niso dobili novega študentskega doma. Vse zdajšnje kapacitete, ki so zdaj na razpolago, preurejene, namenjene so bile nečemu drugemu,” je še povedal Kokl.

V pritličju stavbe bo tudi restavracija, namenjena tako študentom kot drugim gostom. V poletnih mesecih, ko študentov ne bo, pa naj bi študentski dom postal hostel.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.