Novoletni čas in dobra dela

December je čas ko se staro leto poslavlja in se približuje novo leto. V decembru se velikokrat spomnimo kako smo preživeli leto in naredimo nek zaključek temu, prav tako pa začnemo razmišljati o novih podvigih in idejah. Ker je december tudi čas obdarovanja, velikokrat pozabimo na ljudi, ki se ne morejo obdarovati. Zato je čas, da razmislite, če bi se letos mogoče odpovedali darilom in denar raje namenili nekomu, ki ga resnično potrebuje za preživetje. Poleg vseh dobrodelnih ustanov, lahko denar naprimer prispevamo z nakupom novoletnih voščilnic ali simboličnih daril, s katerimi verjamemo da gre denar v prave roke. Glede na to, da je vedno več ljudi v Sloveniji, ki potrebujejo pomoč lahko razmislimo česa doma resnično ne potrebujemo več in to stvar podarimo nekomu, ki jo potrebuje. S tem bomo naredili dobro delo in še osrečili nekoga.

Prav tako so se študentje pridružili humanitarnosti. Čeprav ne moremo darovati veliko denarja pa lahko pomagamo na različne načine. Klub Mariborskih študentov organizira humanitarni projekt  “Dam-Dobim” s katerim želijo pomagati socialno ogroženim družinam. Organizirajo ga v sodelovanju z Rdečim križem, Humanitarnim društvom Sova, Humana in Centrom za socialno delo. Projekt poteka med 22.11 in 22.12.2010. Zbirajo oblačila in stvari. S tem želijo spodbuditi zavedanje glede medsebojne pomoči v družbi. Klub pa vsakemu darovalcu podari knjigo založbe Hiše knjig KMŠ ter brezplačno vstopnico za humanitarni koncert v klubu KMŠ. V KMŠ se zavedajo, da je trenutno v Sloveniji 100.000 brezposelnih oseb, ki potrebujejo pomoč.

Klub goriških študentov je s projektom ” Vrabček upanja” ustanovil fundacijo za invalidno mladino v Stari Gori. Denar so zbirali tako, da so vsak EUR od prodane vstopnice Mortadeljade namenili za projekt, honorarju pa se je odpovedalo tudi turistično društvo Ozeljan-Šmihel. Prav tako se je Klub goriških študentov v Novi Gorici udeležil darovanja krvi. Organizirajo pa tudi dobrodelno akcijo “Pasji gumbek”. Bolnica za male živali Postojna namreč organizira dobrodelno božično akcijo v okviru kluba od 1. do 20. decembra v Novi Gorici. Podarite lahko odeje, rjuhe, brisače, ovratnice, povodce in hrano. Študentski servis Maribor pa organizira zbiranje plastičnih zamaškov za MIo. Študentje fakultete za socialno delo pa sodelujejo v projektu “Nikoli sam”. Gre za program, kjer svoj čas namenijo za otroke in starejše občane.

Razmislite, ali res potrebujete darila? Raje namenite denar ljudem, ki ga v stiski potrebujejo. Naredili boste dobro delo in pomagali drugim. Pomislite pa tudi na to,kako bi bili veseli če bi to nekdo naredil za vas.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.