Objavljen nov razpis za štipendije mladim znanstvenicam

L’OREAL Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija so danes objavili četrti razpis za štipendije nacionalnega programa »Za ženske v znanosti«. Partnerji programa bodo tudi tokrat nagradili tri izjemne mlade znanstvenice, ki bodo prejele štipendije v višini 5.000 evrov. Kandidatke se lahko na razpis »Za ženske v znanosti« 2010 prijavijo do vključno 5. novembra 2009. Ocenjevalno telo, ki ga sestavljajo ugledni slovenski strokovnjaki, predseduje pa mu direktor Slovenske znanstvene fundacije, dr. Edvard Kobal, bo odločitev o štipendistkah sprejelo do 8. januarja 2010.

Štipendije nacionalnega programa L’ORÉAL-UNESCO »Za ženske v znanosti« 2010 v višini 5.000 evrov so namenjene ženskam v zadnjem letu doktorskega študija s področja naravoslovnih znanosti, biotehnike in medicine, ki ga opravljajo v okviru slovenskih raziskovalnih institucij. Štipendijo lahko porabijo v kateri koli namen, ki ni nujno povezan z njihovim raziskovalnim delom. Kandidatke morajo biti v zadnjem letu doktorskega študija, praviloma ne smejo biti starejše od 35 let, morajo imeti slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Raziskovalni projekti, ki jih prijavljajo na razpis, ne smejo vključevati testiranj na živalih. Na uradnem prijavnem obrazcu in z ustrezno dokumentacijo oddane vloge za štipendijo bosta vrednotili tričlanska ocenjevalna skupina pod vodstvom dr. Mirijam Vrabec, štipendistke prvega nacionalnega programa »Za ženske v znanosti«, ter sedemčlanski ocenjevalni odbor, ki ga bo vodil dr. Edvard Kobal, direktor Slovenske znanstvene fundacije.

Nacionalni program L’OREAL-UNESCO je pod naslovom »Za ženske v znanosti« v Sloveniji zaživel leta 2006. Lani se je ustanovnima partnerjema, L’Orealu Slovenije in Slovenski nacionalni komisiji za UNESCO, pridružil še tretji partner – Slovenska znanstvena fundacija, skupaj pa so prvič podelili tri štipendije. Tudi letos bodo partnerji podelili tri štipendije, vendar pa je nacionalni program »Za ženske v znanosti« več kot le finančna podpora. »Temeljno poslanstvo našega skupnega projekta je tudi spodbujati razpravo o položaju žensk v znanosti z namenom izboljšanja njihovega položaja. Ženske so namreč izredno pomemben del raziskovalnih ekip, saj vanje vnašajo sveže, drugačne poglede in pristope,« je ob razpisu četrtega nacionalnega programa dejal Julio Quiroga, generalni direktor L’OREAL-a Slovenija.

Več informacij o programu »Za ženske v znanosti« ter razpisnih pogojih in potrebni dokumentaciji najdete na www.mvzt.gov.si v rubriki Aktualno, na www.unesco.si v rubriki Za ženske v znanosti ter na www.szf.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.