Objavljeni so aktualni razpisi

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je objavilo nekaj aktualnih razpiskov, ki bi vas lahko zanimali.

MIZŠ je objavilo razpis “Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016”. Cilj javnega razpisa je zaposlitev 319 učiteljev začetnikov, 131 v vzhodni in 188 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Več informacij je na voljo tukaj.

Odprt je tudi razpis za program štipendiranja za mlade socialne podjetnike. Program je namenjen 20 mladim socialnim podjetnikom, ki skozi svoje projekte promovirajo družbene spremembe in povezujejo mlade z lokalno skupnostjo. Rok za prijavo je do 13. 3. 2016. Več o razpisu si preberite tukaj.

Na Javnem skladu za razvoj kadrov in štipendij so tudi letos zbrali potrebe delodajalcev po kadrovskih štipendijah. Največ potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko leto 2016/2017 so oddali delodajalci za področji naravoslovja in tehnike, predvsem strojništva, elektrotehnike in mehatronike. V februarju bodo objavili tudi razpis za štipendije za deficitarne poklice. Informacije o štipendijah za mlade pred vpisi so na voljo tukaj.

Objavljen je razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2016/2017. 1. prijavni rok traja od 5. februarja do 4. marca 2016, 2. prijavni rok pa od 22. do 29. avgusta 2016. Celotno besedilo razpisa je na voljo tukaj.

Kandidati za vpis v višje strokovne šole se na razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje in za sprejem študentov višjih šol v dijaške domove lahko prijavite od 15. februarja do 8. marca 2016. Drugi prijavni rok bo trajal od 29. avgusta do 2. septembra 2016. Celotno besedilo razpisa je na voljo tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.