Obširna akcija čiščenja mariborskih študentskih naselij

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, organizira projekt ŠTEKO (Študentje in ekologija). »Študentska« čistilna akcija na širšem območju študentskih naselij Gosposvetska in Tyrševa, bo potekala v torek, 22. aprila 2014, z zborom ob 11. uri pred ŠTUK-om. Vsak udeleženec prejme majico, topel obrok po končanem delu ter simbolične nagrade.

 

Alen Brkić, predsednik ŠOUM: »Z omenjenim projektom želimo na ŠOUM študentom, dijakom in ostalim obiskovalcem študentskih kampusov pokazati, da je lepše živeti v čistem okolju. Hkrati pa jih želimo spodbuditi, da ves čas negujejo čistočo v študentskih kampusih.«

 

Projekt poteka v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru. Lidija Divjak Mirnik, direktorica dodaja: »Vedno večji poudarek dajemo ločevanju odpadkov, varčevanju z vodo, električno in toplotno energijo. Verjamemo, da bodo bodoči intelektualci pridobljene navade nadalje uporabili tudi pri snovanju svojih lastnih gospodinjstev.«

 

Zbor študentov je v torek, 22. 4. 2014, ob 11. uri pred ŠTUK – om. Vsak udeleženec prejme majico, topel obrok po končanem delu ter simbolične nagrade.

 

Projekt ŠTEKO je postal že tradicija med mariborskimi študenti, ki se vedno bolj zavedajo tudi okoljevarstvene problematike. Dobro delo se kaže tudi skozi sodelovanje, saj se vsako leto akciji pridruži vedno več mladih. ŠOUM na projektu sodeluje s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, Študentskim svetom Univerze v Mariboru, Študentskim svetom stanovalcev študentskih domov UM, UŠC Leona Štuklja, Dijaškim domom Drava ter Dijaškim domom Maribor.

 

Ta teden se pričenja tudi Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor. Na ta način želi ŠOUM pomagati tistim občanom, ki si sami ne morejo očistiti in urediti okolice svojih domov. Projekt se izvaja v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu mesta Maribor, ki posreduje naslove občanov, ki so pomoči najbolj potrebni.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.