Številni sejmi umetniških in unikatnih izdelkov po Ljubljani

Po Ljubljani so s toplejšimi in daljšimi pomladnimi dnevi zaživeli številni sejmi unikatnih izdelkov. Sprehodite se ob stojnicah in si svojo garderobo osvežite s kakšnim kosom unikatno izdelanih umetnin.

 

Sejem FairArt

Sejem FairArt ponuja pestro paleto unikatnih izdelkov mlajših oblikovalcev, ki si šele ustvarjajo svoj renome. Predstavljajo se oblikovalci z različnih področij. Sejem poteka enkrat mesečno ob nedeljah na Glavni tržnici oziroma Pogačarjevem trgu.

 

Ustvarjalni sejem v Maximarketu

Na ustvarjalnem sejmu lahko obiskovalci kupijo ročno izdelane unikate, od usnjenih izdelkov, tekstila, nakita, naravne kozmetike pa do umetniških slik. Na sejmu potekajo v popoldanskem času  brezplačne ustvarjalnice, ki so namenjene tako odraslim kot tudi otrokom. Sejem poteka ob torkih v Maximarketu.

 

ARTish – ustvarjalni festival s prodajno razstavo

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka vsako zadnjo soboto v mesecu. Na njem ustvarjalci ne predstavijo le svojih del, ampak tudi postopke in ideje. Dogajanje je zaokroženo z brezplačnimi ustvarjalnimi delavnicami za odrasle kot tudi otroke, gledališkimi predstavami, glasbenimi nastopi in dobrodelnimi projekti, izmenjavo rabljenih oblačil ter zbiranji sredstev v različne namene. Prireditev poteka v atriju ZRC SAZU, na Novem trgu. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.