Od maja po Ljubljani s kolesom

Ljubljana se bo sredi meseca maja pridružila številnim evropskim mestom, ki svojim prebivalcem in turistom nudijo hiter, enostaven, cenovno ugoden in ekološko ozaveščen prevoz po mestu – s kolesom. Sistem Bicikelj se pripravlja na vse, kar je potrebno, da zagotovi dostop do koles za samopostrežno izposojo. Na voljo bo 30 postajališč in 300 koles.

Sistem Bicikelj bo na voljo 7 dni v tednu in 24 ur na dan. Kolesa bodo parkirana na razdalji 300 do 500 metrov in bodo zaradi omrežja postajališč preprosto in lahko dostopna. Sistem Bicikelj je praktična rešitev za prevoz na delo, do kraja prostočasne dejavnosti ali za hiter opravek in ponuja nov način prevažanja po mestu. Sistem je zelo preprost za uporabo, saj omogoča, da si izposodite ali vrnete kolo v nekaj trenutkih, kjer koli in kadar koli želite.

Sistem lahko uporabljate tako, da na spletni strani Bicikelj registrirate svojo naročnino, ki je lahko letna ali tedenska. Na vsakem posameznem postajališču se registrirate s kartico Urbana in PIN kodo, ki si jo izberete ob registraciji. Letna naročnina znaša 3€, tedenska pa 1€. Ob tem je prva ura uporabe kolesa brezplačna, druga ura stane 1€, tretja 2€, vsaka nadaljnja ura pa 4€. Ob vrnitvi kolesa na postajališče mora do naslednje izposoje miniti 5 minut.

Kar nekaj postajališč je tudi v bližini fakultet, kar je še posebej uporabno za vse študente. Zemljevid postajališč si lahko ogledate tukaj.

Po Ljubljani se boste lahko s kolesi sistema Bicikelj vozili od 12. maja dalje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.