»Odmevni glasovi«

Radio Kažin, eksperimentalna študentska radijska postaja, ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Radia Koper, se zavzema za kritično in drzno spremljanje aktualnega družbenega dogajanja.
V skladu z omenjenim ciljem pripravlja v sodelovanju z Art kinom Odeon cikel »Odmevni glasovi«, kjer bodo svoj prostor našli kritični in pronicljivi glasovi, ki s svojim ustvarjalnim delom želijo posredovati realno sliko aktualnega sveta.

Prvo srečanje v Art kinu Odeon bo na sporedu v četrtek, 8. aprila 2010, ob 20. uri, ko bo gostja Mojca Širok, dopisnica iz Rima za RTV Slovenija in izjemna poznavalka italijanskega prostora. Slednja je pri založbi Finance nedavno izdala knjigo Zadnji rimski cesar, v kateri temeljito obravnava vladavino italijanskega premiera in medijskega mogotca Silvia Berlusconija ter obenem razkriva vzroke za njegovo presenetljivo uspešnost. Knjiga temelji na njenem magistrskem delu o povojni Italiji. Po pogovoru bo sledila projekcija filma Gomorra (2008), posnetega po istoimenski knjigi italijanskega pisatelja in novinarja Roberta Saviana.

Mojca Širok, novinarka, doma iz Nove Gorice, piše o Italiji od leta 1993. Njeno zanimanje sega na politično, gospodarsko, versko in ne nazadnje zgodovinsko področje. O perečih tematikah, ki zaznamujejo italijansko družbo, je poročala za Radio Študent in tednik Mladina. Dve leti je na nacionalni televiziji vodila Odmeve in bila odlikovana z dvema viktorjema za najboljšo voditeljico informativnih oddaj. V voditeljski vlogi smo jo nedavno spremljali tudi na TV Dnevniku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.