Odprte prijave za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Prijave na letošnji natečaj za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani so odprte do četrtka, 15. marca 2018. Trije super finalisti bodo aprila na posebnem dogodku prejeli denarno nagrado, intenzivno svetovanje najboljših strokovnjakov pri trženju inovacije, mentorstvo ter članstvo v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.

Natečaj, ki ga organizirata Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), je spodbuda za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo. K sodelovanju so vabljeni vsi, ki imajo tehnološke in netehnološke inovacije ter inovativne podjetniške ideje. Prijavijo se lahko skupine, kjer je vodja skupine študent ali alumni študent (do tri leta po zaključku študija), raziskovalec ali pedagoški delavec Univerze v Ljubljani. Prijava inovacije omogoča tudi oceno komercialnega potenciala ideje, podporo pri razvoju in vstopu na trg, pomoč pri pridobitvi finančnih virov ter dostop do investitorjev in gospodarstvenikov. 


Svetovanja in delavnice bodo potekale v drugi polovici marca in prve tri tedne aprila. Podrobnejše informacije o poteku delavnic bodo tekmovalci prejeli po elektronski pošti oziroma na spletni strani LUI, na kateri so na voljo tudi vse ostale informacije in pogoji sodelovanja.


Aprila bo rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič prvemu od treh super finalistov podelil nagrado v višini 3000 evrov, drugemu 2000 evrov in tretjemu 1000 evrov. Vsi trije super finalisti prejmejo še intenzivno svetovanje najboljših strokovnjakov pri trženju inovacije, mentorstvo ter članstvo v LUI.


Zbiranje prijav poteka do vključno četrtka, 15. marca 2018, do 23.59, prek prijavnega obrazca LUI.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.