Okoli 40 študentov tokrat pomaga v Novi Gorici

Študentska organizacija Univerze v Mariboru, med 18. in 27. julijem 2014, organizira že tradicionalno Študentsko delovno brigado. Ta bo tokrat potekala v Mestni občini Nova Gorica, natančneje v krajevnih skupnostih Čepovan in Lokovec. Študentje bodo tamkajšnjim krajanom pomagali pri obnovi nekaterih objektov in ureditvi pomembnejših poti, da bi tako oživili in popestrili znamenitosti teh krajev, velik del pa bo obsegal odpravo posledic nedavnega žledoloma. Letošnje brigade, ki je za izvedbo v preteklem letu prejela naziv »Naj mladinski projekt 2013« in velja za največji prostovoljni projekt mariborske študentske organizacije, se bo udeležilo okoli 40 študentov prostovoljcev.

Študentje bodo s svojim prostovoljnim delom pomagali domačinom pri vsakodnevnih opravilih, pri urejanju pešpoti (pot na  Škapico, pot  na Lašček in pot na Kobilico), pomoči pri vzdrževanju kulturnega doma, barvanje otroških igral, postavitvi klopic, urejanju okolice medgeneracijskega doma, postavljanju ograj in čiščenju podrasti.
 
»Z opravljanjem družbeno koristnih del želimo med študenti širiti kulturo humanitarnosti. Pokazati jim želimo, da za dobro vzdušje niso potrebne le materialne stvari, temveč pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Hkrati želimo spodbujati solidarnost do soljudi in med brigadirji ustvarjati občutek, da so s svojo prostovoljno pomočjo pripomogli k lažjemu in boljšemu življenju občanov«, je povedala sekretarka Oddelka za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM in vodja projekta Nina Černel.
 
Izvedba 16. Študentske delovne brigade poteka v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Mladinskim centrom Nova Gorica.
 
Zgodovina Študentske delovne brigade: 
Študentska delovna brigada ima bogato tradicijo. Prva je bila organizirana leta 1999 v Bovcu, kjer so študenti pomagali pri popotresni obnovi, leta 2000 so se študenti z istim namenom zbrali v Kobaridu, leta 2001 so na pomoč priskočili prebivalcem Loga pod Mangartom, ki jih je prizadel zemeljski plaz. Odtlej so študentje pomagali še v: Osilnici ob Kolpi (2002), v zaledju Slovenske Istre (2003), v Bohorju nad Senovim (2004), v Velikih Laščah v kraju Krvava Peč (2005), v Krajevni skupnosti Gradin (2006), ne Obretanovem na Koroškem (2007), v Kozjem (2008), v Vipavi (2009), v občini Grad na Goričkem (2010), v Občini Žužemberk (2011), v občinah Solčava in Luče (2012) ter v Radečah (2013).
 
Več informacij o Študentskih delovnih brigadah najdete tudi na spletni strani www.dostop.si/sdb.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.