10 trikov, da dosežeš vse, kar si želiš v življenju

1. Osredotoči se na predanost, ne na motivacijo

Kako zelo si predan svojemu cilju? Kako pomemben je zate in kaj si pripravljen žrtvovati, da bi ga dosegel? Če se boš osredotočil na cilj, bo sledila tudi motivacija.

2. Išči znanje, ne rezultatov

Če se osredotočiš na navdušenje nad odkrivanjem, izboljševanjem, raziskovanjem in eksperimentiranjem, bo tvoja motivacija vedno spodbujena. Če se osredotočiš le na rezultate, bo tvoja motivacija podobna vremenskim vplivom – umrla bo v trenutku, ko pride nevihta. Ključno je torej, da se osredotočiš na pot, ne na cilj. Vedno razmišljaj o tem, kaj se učiš na poti in kaj lahko izboljšaš.

3. Naj bo potovanje zabavno

V trenutku, ko boš postal resen, obstaja velika verjetnost, da boš začel nositi veliko čustveno težo. Izgubil boš perspektivo in se spet zataknil.

4. Ne obtiči

Misli, ki vplivajo na občutke, določajo, kako gledaš na svoje delo. V glavi imaš veliko misli in vedno lahko izbereš, na katere se boš osredotočil: tiste, zaradi katerih boš čustveno obtičal (strahovi, dvomi) ali tiste, ki te bodo premaknile naprej (navdušenje, eksperimentiranje, poskušanje novih stvari, skakanje iz cone udobja).

5. Uporabi domišljijo

Ko ti gre dobro, si poln pozitivne energije, in ko imaš težave, moraš biti še bolj energičen. Če nenehno ponavljaš, sovražim svoje delo, veš, katere občutke bodo te besede izzvale? To je stvar domišljije! Pri najbolj dolgočasnem delu lahko vedno najdeš nekaj, kar se naučiš od najhujšega šefa na svetu. Samo tri dni razmišljaj in govori samo o pozitivnih stvareh in videl boš, kaj se bo zgodilo.

6. Nehaj biti prijazen do sebe

Motivacija pomeni, da akcija in delovanje prinašata rezultate. Včasih tvoja dejanja ne prinesejo želenih rezultatov. Ne postavljaj se v težek položaj. Počakaj na popoln čas, na priložnost. Pojdi ven, izzovi se, naredi nekaj, kar želiš narediti, tudi če se bojiš.

7. Znebi se odvračanja pozornosti

Vedno ti bodo nesmiselne stvari odvračale pozornost, še posebej tiste običajne stvari, namesto da bi se osredotočil na nove zahtevne in smiselne projekte. Nauči se osredotočiti na tisto, kar je najpomembnejše. Napiši seznam stvari, ki ti vzamajo čas in jih ne počni več.

8. Ne zanašaj se na druge

Nikoli ne smeš pričakovati, da bodo drugi storili nekaj namesto tebe. Vsi smo zaposleni s svojimi potrebami. Nihče te ne bo osrečil ali dosegel ciljev namesto tebe.

9. Naredi načrt

Spoznaj svoje tri korake naprej. Izpolni svoj tedenski koledar in napiši, kdaj boš kaj počel in kako. Preglej, kako je vsak dan minil, kaj si se naučil in kaj bi lahko izboljšal.

10. Pazi, da ne zgoriš od dela

Če si zelo motiviran, je verjetno, da boš zgorel. Če prepoznaš znake utrujenosti, si vzemi čas za počitek. Telo in um se spočijeta, ko v svoj tedenski koledar načrtuješ sprostitev in zabavo. Opravljaj raznolika opravila, nenehno preklapljaj med ustvarjalnim in logičnim ter fizičnim in mirnim. Delaj sam in z ekipo. Včasih tudi zamenjaj lokacijo. Meditiraj ali samo globoko vdihni, zapri oči in se osredotoči na eno stvar pet minut.

VIRSUCCESS
Prejšnji članekDrugi teden festivala TrNOVfest 2019
Naslednji članekNe zamudi, le še nekaj dni za prijavo na fotografsko tekmovanje InFocus

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.