3 zlata pravila za večjo produktivnost

Tempo današnjega življenja je vedno hitrejši, pričakovanja se večajo, časa pa nam vselej zmanjkuje. Kako se s tem spopasti? Predstavljamo ti tri (zlata) pravila za doseganje čim večje produktivnosti.

Pravilo 20/20/20

Verjetno si že slišal za pregovor, da se po jutru dan pozna. Za boljšo produktivnost čez dan razdeli svoje jutro (uro) na tri dele. Prvih 20 minut nameni gibanju oziroma telovadbi. V naslednjih 20 minutah se posveti svojemu umu. Preglej cilje, ki si si jih zadal, probleme, ki jih moraš razrešiti, ali meditiraj. Zadnjo tretjino nameni osebni rasti in izobraževanju. Poslušaj podcast ali beri.

Pravilo 90-ih minut

Ljudje se radi izogibamo večjim nalogam, zato se ponavadi najprej posvetimo manjšim. Ker hitro izgubimo koncentracijo, se pogosto zgodi, da do (naj)težavnejšega dela sploh ne pridemo. Pravilo 90-ih minut narekuje, da prvih 90 minut svojega dne posvetiš najpomembnejšemu opravilu, šele nato se lotiš vseh ostalih.

Metoda 60/10

Dandanes smo (pre)pogosto žrtve številnih motenj, ki nam nenehno preusmerjajo pozornost. Za večjo produktivnost nastavi štoparico za 60 minut in se v tem času intenzivno posveti samo delu, ki ga moraš opraviti. Ko je ura mimo, si vzemi 10 minut odmora za skok na družbena omrežja, za kratek sprehod ali pa za zasluženo malico, in nalogo ponovi.

Tina Geč

Junior novinar

VIRRobin Sharma
Prejšnji članekŠkisova tržnica 2020 je odpovedana
Naslednji članekKako ostati v formi tudi brez telesne vadbe?
Tina Geč

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.