5 korakov do vedno pospravljenega stanovanja

Pospravljaš vsak dan sproti, ali enkrat na štirinajst dni narediš generalko? V vsakem primeru so gospodinjska opravila »pain in the ass« in jih nihče zares ne mara.

Če se boš držal naslednjih korakov, bo v bodoče tvoje stanovanje veliko prijetnejše za bivanje, tebi pa bo ostalo več prostega časa. ?

1. 1-minutno pravilopostelja

Vsa opravila, ki ti ne vzamejo več kot eno minuto, naredi takoj! Sem lahko prišteješ jutranje postiljanje postelje, splahnjevanje ravnokar uporabljenega kozarca in pometanje drobtin, ki ti med zajtrkom padejo na tla.

Ne bi si mislil, koliko dela si privarčuješ na ta način, saj večino opravil postoriš mimogrede.

2. Ne zanemari kuhinje

Ni važno, ali imaš kuhinjo le zase, ali si jo deliš s cimri, družino ali pa s celim štukom v študentskem domu, zanemarjena kuhinja je nekaj najhujšega, kar te lahko doleti pri generalnem čiščenju.

Ker si zagotovo nihče ne želi drgniti eno leto stare maščobe s kuhinjskih elementov, poskrbi, da po vsaki uporabi počistiš za seboj. Po kuhanju obriši korito, prebriši štedilnik in počisti ohlajeno pečico. Sliši se kot veliko dela, vendar boš z nekaj prakse vse to postoril v pičlih desetih minutah.

3. Izogibaj se stola za cunjepospravljena omara

Vsi vemo, o katerem stolu je govora. Vedno obstaja kotiček, kamor cel teden mečemo oblačila, ki smo jih nosili enkrat in še niso umazana, tista, ki smo jih dali iz omare in jih nismo niti oblekli in oblačila, ki po pranju čakajo na likanje.

Poskušaj se izogibati te grde navade in oblačila sproti pospravljaj v omaro. ➡️ Glej točko 1!

4. Ne pozabi na hišni tekstil

Kdaj si nazadnje preoblekel posteljnino? Če se ne spomniš, je zagotovo čas za to! Določi si en dan v mesecu, ko opereš posteljnino, manjše preproge (npr. tiste v kopalnici), prte in zavese. Če boš imel za pranje hišnega tekstila določen dan, ne boš nanj nikoli pozabil.

Alergiki in tisti, ki imajo majhne otroke, morajo tekstil prati tedensko.

5. Generalno čiščenjezabaven napis na steni

Četudi boš vestno upošteval vse prejšnje korake, bodo določena opravila ostajala nedokončana zaradi pomanjkanja časa (in volje ?).

V ta namen si vsake toliko vzemi čas za generalno čiščenje, ki vključuje čiščenje steklenih površin, brisanje prahu in čiščenje hladilnika. Sem spada še kopica drugih opravil, za katere med tednom enostavno ni časa.

In ne obremenjuj se preveč, če tvoj plac včasih izgleda kot svinjak. Vsi imamo kdaj slabe dni. ?

Prejšnji članekInštrukcije na daljavo z možnostjo brezplačne pomoči
Naslednji članekAmong Us – Igra, ki je obnorela svet

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.