Among Us – Igra, ki je obnorela svet

among us, game, pattern
Foto: missmiia iz Pixabay

Among Us je večigralska računalniška igra, kjer skušaš ostati živ ali pa lažeš svojim prijateljem. Obstaja že od leta 2018, a je popularna postala šele v sredini letošnjega leta zaradi twitcha.

Among Us je igra sklepanja, ki jo lahko igra med štiri do deset igralcev. En, dva ali trije igralci so izbrani za sleparje (impostors), ostali igralci pa so člani posadke (crewmates). Igralcem so na voljo trije zemljevidi (vesoljska ladja, štab, planetna baza).

Tvoja voga v igri in koliko sleparjev je v igri
Tvoja voga v igri in koliko sleparjev je v igri

Člani posadke izvajajo različne naloge v obliki mini iger (tasks), kot sta povezovanje žic in polnjenje motorjev. Tudi sleparji imajo seznam lažnih nalog, da se zlijejo s člani posadke. Poleg tega imajo možnost sabotiranja, potovanja skozi zračnike, njihova naloga pa je ubijanje članov posadke. Ko kdo umre, še vedno lahko upravlja naloge, a je neviden vsem ostalim, živim igralcem.

Člani posadke zmagajo z dokončanjem vseh nalog ali z ugotovitvijo, kdo je slepar. Sleparji lahko sabotirajo, ali ubijejo dovolj članov posadke, da je število sleparjev in članov posadke enako.

Ugotavljanje, kdo je slepar, poteka skozi sestanke, ki jih član posadke lahko skliče, če najde truplo, obstaja pa tudi gumb, ki ga član posadke lahko uporabi, če na primer vidi sleparja uiti skozi zračnik (emergency meeting). Igralci poleg igre pogosto uporabljajo Discord, da se lahko med sestanki pogovarjajo prek klica in ne vgrajenega sistema, kjer je komunikacija težja.

Animacija za sestanek za ugotavljanje sleparja
Animacija za sestanek za ugotavljanje sleparja

Igra ima ogromno več funkcij in različne miselne igrice lahko postanejo zelo zanimive, zato ti lahko priporočam le, da jo preizkusiš sam. Na telefonu je igra brezplačna, računalniška verzija pa stane štiri evre.

Prejšnji članek5 korakov do vedno pospravljenega stanovanja
Naslednji članekNajstniki staršem letno nudijo za več kot 4500 evrov tehnične pomoči

6 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.