6 nasvetov za izboljšanje samozavesti in odločnosti

Biti odločen in povedati, kaj si misliš, ni vedno najlažja naloga. Ne glede na to, kako samozavestnega se počutiš o določenih stvareh, je odprto komunicirati svoje potrebe z drugimi precej težja naloga. Zato zate danes predstavljamo nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali, da boš bolj odločen.

Vadi v ogledalu

Če si sramežljiv ali bolj pasiven, ti bo mogoče pomagalo, da vadiš pred ogledalom. Zapiši si, kaj bi rad povedal in vadi, tako da poveš samemu sebi pred ogledalom.

Postavi prioritete, nato skomuniciraj svoje potrebe

Če želiš biti bolj odločen, potem moraš točno določiti, kaj potrebuješ. Ne le da se odločiš, kaj točno želiš povedati, ampak tudi zakaj želiš to povedati.

Zavedaj se svoje vrednosti

Zelo pomembno je, da razumeš in tudi prikažeš svojo vrednost v situacijah, ko moraš biti odločen. Obdrži pozitiven način govora in pozitivno vedenje, ko komuniciraš z drugimi, s čimer boš izpadel bolj samozavesten in prepričan vase.

Naredi nekaj globokih vdihov

Obstaja tanka črta med odločnostjo in agresivnostjo. Zato je pomembno, da pogovor načneš čim bolj mirno in ko se začneš počutiti jezno ali zmedeno, se ustavi, naredi nekaj globokih vdihov in nadaljuj.

Ne obremenjuj se preveč

Če odločnost ni nekaj naravnega zate, si zapomni, da je potrebno več poskusov, da boš uspešno postal bolj odločen. Biti odločen je veščina, ne nekaj kar je naravno. In tako kot pri vsaki drugi tehniki potrebuješ tudi tu nekaj časa, da se je navadiš in osvojiš.

Govori s profesionalcem

Če imaš tudi po večih poskusih in vadbi še vedno težave je mogoče pametno, da poiščeš pomoč terapevta. V ozadju se lahko skrivajo tudi druge stvari, ki ti onemogočajo, da bi bil bolj odločen in se postavil zase.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRApartment Therapy
Prejšnji članekAkcija Častim pol litra tudi letos
Naslednji članekNova linija veganskih okusov na strehi prestižne restavracije

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.