Dobre navade za novo leto in kako jih uresničiti

dekle, ki skače v zrak v naravi

Novo leto je običajno videno kot nov začetek, kar nudi priložnost tudi za začetek nekaterih dobrih navad, ki ti bodo olajšale življenje v letu 2020.

Hodi peš

Če živiš v študentskem naselju blizu fakultete ali pa če je zunaj lep dan, pojdi na faks peš. Tako boš priporočeno dnevno aktivnost dosegel brez da bi se dosti namučil, pa še v fitnes ti ne bo treba po natrpanem dnevu s predavanji. En trik, kako v vsakdanjik vnesti več aktivnosti je tudi, da iz avtobusa izstopiš nekaj postaj prej – tako ti ne bo treba hoditi celo pot, se boš pa vseeno malo več gibal kot bi se drugače.

Pij dovolj vode

Na pomembnost pitja vode že vsi nenehno opozarjajo, a vseeno. To je ena tistih stvari, za katere vsi vemo, da je pomembna, a nanjo pozabimo. Trik, kako piti več vode, je v tem, da s seboj nosiš steklenico za vodo in jo napolniš vsakič, ko je prazna. Nikoli si ne bi mislil, da lahko med dolgočasnim predavanjem tolikokrat popiješ požirek vode. Hura, distrakcije!

Eno jabolko na dan…

Za dobro funkcioniranje možganov ne moreš delovati samo na testeninah s tuno. Zato je pomembno, da v svoj meni vneseš dovolj sadja in zelenjave. To lahko preprosto storiš s tem trikom: za malico namesto energijske tablice pojej jabolko, ki si ga dobil na kosilu na bon. Ko greš ven jest, namesto priloge krompirja naroči zelenjavo na žaru in za večerjo si napravi solato s tuno namesto testenin. Takoj boš opazil razliko v počutju in energiji!

Ravna drža

Z ravno držo imamo probleme vsi, ki večino svojega dneva preživimo za računalnikom ali za zvezki. Zato se po vsaki uri učenja razgibaj in si raztegni roke in ramena. In seveda vsakič, ko se spomniš, popravi držo, četudi se počutiš pri tem čudno. Telo ti bo hvaležno.

Delaj naloge sproti

Če imaš na faksu veliko sprotnih obveznosti, jih dejansko opravljaj sproti. Nalogo naredi že tisti dan, ko jo dobiš. Prav tako je z oddajanjem poročil in eseji: napiši jih tisti dan, ko dobiš navodila in poročilo napiši takoj po vaji. Last-minute oddajanje in hitenje je lahko zelo stresno in verjetno si se moral odpovedati že veliko pijačam s prijatelji zaradi tega. Zato delaj stvari sproti in poznalo se ti bo na količini prostega časa ter navsezadnje tudi na ocenah.

Pojdi na vsaj en izlet na mesec

Vsaj en dan v mesecu si vzemi prosto in pojdi na izlet. Ni ti treba daleč, lahko je to izlet na lep kraj v bližji okolici, v hribe, v šoping v mesto … Ko si vzameš vsaj en dan zase, se lahko popolnoma sprostiš in s tem pripomoreš k boljšem počutju.

Prejšnji članekKatera glasba je postala popularna, ko si se rodil?
Naslednji članekSara Wired: Uničevalka belega papirja, lomilka svinčnikov in kreatorka velikookih bitij

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.