Izpovedi – napovednik

V tej seriji člankov bomo predstavili zgodbe pripadnikov LGBTQ+ skupnosti. Intervjuji bodo anonimni, njihov namen je rušiti stereotipe, ki še vedno veljajo za to skupnost. Pogovarjali se bomo z mladimi, ki nam bodo zaupali svoje izkušnje.

Čeprav LGBTQ+ skupnost uživa večjo mero strpnosti kot včasih, se še vedno soočajo s predsodki. Težko je svojim staršem in prijateljem priznati svojo seksualnost. Še posebej, če misliš, da te pri tem ne bodo podpirali.

Ljubezen je ljubezen.
Se strinjaš?

Določene seksualne orientacije, kot je na primer aseksualnost, so manj poznane v javnosti in nekateri mislijo, da niti ne obstajajo. Je pa pomembno, da se o tem govori in razširja informacije. Pri tem se moramo vzdržati neprimernih komentarjev.

V ta namen bomo začeli s serijo intervjujev, ki bodo razkrivali zgodbe različnih pripadnikov LGBTQ+ skupnosti. Če bi tudi sam želel deliti svojo zgodbo, te vabimo, da v komentarjih zapišeš svoje misli.

Zastava skupnosti LGBTQ+
V komentarjih nam zaupaj svojo zgodbo.

Če se počutiš izpostavljenega, imaš občutek, da te nihče ne razume, ali pa zgolj potrebuješ nasvet, se lahko obrneš na našo Svetovalnico, kjer lahko anonimno vprašaš psihoterapevte, študente SFU Ljubljana.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekIntervjuji s študenti: Karin Petko iz Filozofske fakultete
Naslednji članekV Ljubljani se bodo predstavile univerze s celega sveta!
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.