Kako biti motiviran?

Imej 1 cilj

Pogosta napaka je, da imaš več ciljev. Imej le 1 cilj in šele ko dosežeš ta cilj, pojdi na novega. Če boš imel preveč ciljev naenkrat, nikakor ne boš dobil motivacije.

Poišči inspiracijo

Na internetu poišči ljudi, ki so dosegli cilj, ki ga želiš doseči tudi ti. Razišči kako so to dosegli. Beri bloge, revije in knjige o uspešnih ljudeh in svojih vzornikih.

Navduši se

Veliko ljudi ne razmišlja o navdušenju nad ciljem. Vendar kako se navdušiti, ko izgubiš motivacijo? Začne se z inspiracijo (glej 2. točko). Poglej fotografije, kako srečni so ljudje, ki so dosegli cilje. Zakaj še ti ne osvojiš svojih ciljev in postaneš srečen?

Gradi na pričakovanjih

To se sliši težko, zato bo marsikdo preskočil ta nasvet. Če najdeš navdih in želiš doseči cilj, ne začni takoj. Mnogi so navdušeni in želijo začeti danes. To je napaka. Označi si datum na koledarju, kdaj boš začel uresničevati svoj cilj. Naj bo to pomembnejši datum v tvojem življenju. Medtem začni pisati načrt. Z odlašanjem ciljev pa samo izgubiš motivacijo.

Napiši si cilj

Z velikimi črkami si napiši cilj doma na pano, hladilnik ali pa steno. Cilj naj bo napisan čim krajše (npr. telovadba). Vedno, ko boš videl ta napis, se boš spomnil, kaj moraš še narediti. Samo glej, da ne postaneš nesrečen nad svojim ciljem.

Povej javno, kaj hočeš doseči

Povej svoj cilj prijateljem, družini in sošolcem. Pomagalo ti bo, da ne boš obupal nad ciljem in ljudje te bodo vedno opominjali nanj. Nekdo te bo vprašal, ali še hodiš v fitnes ali pa, da se ti pozna, da hodiš v fitnes. Imel boš tudi motivacijo, saj verjetno nočeš, da bi tvoji prijatelji videli, kako nisi dosegel svojega cilja.

Poišči podporo

Težko je nekaj doseči sam. Če hočeš izgubiti ali pridobiti telesno maso, začni hoditi v fitnes s prijateljem. Ne bosta drug drugega le spodbujala, ampak si bosta tako v motivacijo, kot tudi v konkurenco.

Včasih boš motivacijo tudi izgubil

Zagotovo boš na neki točki obstal in tam izgubil motivacijo. Brez panike. Motivacija odhaja in prihaja. Ko si brez motivacije, se ustavi z delom. Spočij se in počakaj, da se motivacija vrne. Ta čas še enkrat pomisli, kaj hočeš doseči in se spomni na ljudi, ki so to dosegli. Pomisli, kaj prav zdaj ta trenutek počnejo oni.

Ne zavrzi cilja

Karkoli narediš, nikoli ne obupaj. Naredi vse, kar je v tvoji moči, da dosežeš svoj cilj.

Začni z majhnim

Če si se odločil, da začneš s fitnesom, verjetno ne boš mogel kar prvi dan dvigniti 20 kg. Začni z malim in postopoma. Na koncu dneva se tudi nagradi.

Misli na koristi, ne na težave

Ne misli o tem, kako težko je nekaj. Misli o tem, kaj boš s tem pridobil. Pomisli, zakaj si se odločil, da boš izpolnil svoj cilj in kaj bo, če ga ne boš.

VIRzen habits
Prejšnji članekOdvila se bo že 25. GHD Ilirska Bistrica
Naslednji članekSevdah ali sevdalinka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.