Overjam: namesto Anthonyja B prihaja Barrington Levy!

Od 14. do 17. avgusta se bo v Tolminu odvijala 2. izvedba Overjam International Reggae festivala, ki ga prirejajo kulturno društvo Overjam (Italija), Kurz Rock Vibe d.o.o. (Slovenija) in Cik Künstlerhaus (Avstrija).

Prišlo je do nekaj sprememb v programu festivala.

Zaradi birokratskih zapletov, ki ogrožajo nastop glasbenika Anthonyja B na festivalu, so se organizatorji odločili, da se izognejo morebitnim težavam in zato izbrali legendarnega jamajškega glasbenika BARRINGTONA LEVYJA.

 

Izredna glasbena kariera Barringtona Levyja -zvezdnika reggae glasbe- se je začela pred dobrimi 30 leti: velja za prvega izvirnega dancehall pevca, ki je navdihnil številne druge sodobne glasbenike. Med letoma 1975 in 1985 je izdal legendarne hite kot so ‘My Black Girl’, ‘Sister Carol’, ‘Under Mi Sensi’ in zlasti ‘Here I Come’, eno najbolj znanih reggae pesmi vseh časov. Na svoji glasbeni poti je Levy nastopil z največjimi izvajalci reggae in pop glasbe: Alton Ellis, Shaggy, Stevie Wonder, Whitney Houston, U2, Snoop Dogg (zdajšnji Snoop Lion). Njegovi nastopi v živo so enkratno doživetje čistega reggaeja in dancehall ritmov.

 

Overjam si zastavlja ambiciozne cilje in bi rad združil glasbo s socialnimi prvinami v edinstveni lokaciji v objemu narave razpoznavne turistične destinacije.

 

Festival se bo namreč odvijal ob Soči ob vznožju Julijskih Predalp, kampiranje bo brezplačno.

Overjam je mednarodni festival, ki se odvija v Sloveniji, nedaleč stran od dveh meja, v osrednjem položaju za vse, ki prihajajo iz Balkana, Avstrije in Nemčije.

Trije različni svetovi, tri različne in zakoreninjene kulture kot so italijanska, slovenska in avstrijsko-nemška, ki se tu tesno povežejo v znamenju zeleno-rdeče-rumene glasbe

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.