Oviratlon – ko je premagovanje ovir čista zabava

Vse, ki želite preizkusiti svoj pogum, odločnost, vzdržljivost in kako uspešno delujete v timu, predvsem pa vse, ki si želite nepozabnega osebnega izziva in doživetja, oviratlonci tudi letos vabijo v svojo družbo. Športno društvo Oviratlon bo namreč 28. junija za vse izzivov in avantur željne rekreativce na Pokljuki pripravilo Oviratlon 2014. Boste med njimi tudi vi? Mi bomo!

Oviratlon je v dveh letih postal ena najbolj popularnih in odmevnih rekreativnih prireditev pri nas, o čemer priča tudi rast števila udeležencev. Junija lani se je namreč te atraktivne oblika športnega udejstvovanja, oblikovane na primeru usposabljanj specialnih enot v svetu, ki jo sestavlja od osem do deset kilometrov dolg tek, pri katerem oviratlonci z namenom, da preizkusijo svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo, premagujejo najrazličnejše ovire, udeležilo že skoraj 1500 rekreativcev in rekreativk.

 

In kaj bo oviratlonce v osrčju pokljuških gozdov pričakalo letos? Organizatorji so trenutno še zelo skrivnostni, saj pravijo, da so tudi presenečenja zelo pomemben del oviratlona. Poudarjajo, da so ovire zasnovane na način, da jih bodo oviratlonci lažje premagali, če si bodo med sabo pomagali: »Na oviratlonu ne boste bili bitke s časom, temveč s samim seboj. Oviratlon je preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči vašega najboljšega prijatelja, sorodnika, sodelavca ali popolnega neznanca. Presenečenja oziroma povsem neznane in nepredvidljive okoliščine pa vsemu skupaj dodajo piko na i.« Ob tem še dodajajo, da čeprav so ovire narejene po vzoru preizkusa in treninga pripadnikov specialnih enot, nikakor niso tako zahtevne, da se z njimi ne bi mogli soočiti čisto povprečno pripravljeni rekreativci in rekreativke. Ključ za njihovo uspešno premagovanje so namreč vztrajnost, motiviranost in sposobnost za delovanja v timu. Kanček poguma seveda ne sme manjkati, saj je pomembno tudi to, da se oviratlonci soočijo z lastnimi strahovi in na ta način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti. In ker oviratlon ni bitka s časom oz. kdo bo najhitrejši, je prav vsak oviratlonec, ki uspešno premaga progo in ovire, zmagovalec.

 

Boste sprejeli izziv?

Na Oviratlon 2014 se je mogoče vse do petka, 20. junija, prijaviti na spletni strani www.oviratlon.si, in sicer v dveh kategorijah:

  • ekipe – družba prijateljev, sodelavcev lahko sestavi svojo ekipo, si izmisli izvirno ime in se skupaj poda oviram na proti, ali
  • posamezniki – v tem primeru se boste na progo podali sami, kar pa ne pomeni, da s sotekmovalci na progi ne boste smeli sodelovati oz. si pomagati.

Prijavnina znaša 30 EUR.

 

Tudi letos za dober namen

Pri oviratlonu je sodelovanje med udeleženci izjemnega pomena. Organizatorji želijo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje. Tudi zato bo Športno društvo Oviratlon del sredstev, zbranih s prijavnino, podarilo otrokom, ki so na rehabilitaciji v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije (URI – Soča), za katere pripravlja tudi mini oviratlon.

 

Več na www.oviratlon.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.